JELINČIČ BI PREPOVEDAL BURKE IN NIKABE PO VZORU ŠVICARJEV: "To ne sodi v Slovenijo, tujci imajo več pravic kot domačini"

Slovenija

Švicarji so v nedeljo na referendumu s tesno večino podprli uvedbo prepovedi uporabe pokrival, ki zakrivajo obraz. Prepoved, ki je uperjena predvsem v prepoved nošnje muslimanskih burk in nikabov, bi poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti rad uvedel tudi v Sloveniji. "To ne sodi v evropski svet, v slovenski kulturni prostor. Doma naj delajo, kar hočejo, v javnosti pa nimajo pravice na takšen način izražati ekstremnih verskih čustev," je prepričan predsednik Slovenske nacionalne stranke (SNS).

"Švicarji so na referendumu izglasovali prepoved nošenja nikabov in burk v javnosti. Kaj pa Slovenija? Ali bomo morali vprašati levičarje in NSi?" je včeraj na družbenem omrežju Facebook zapisal Zmago Jelinčič Plemeniti. Kot je danes povedal za naš portal, je celo Maroko prepovedal nošenje burk in nikabov, Slovenija pa se ne zgane: "Pri nas so očitno močne leve usmeritve, ki tega ne dovoljujejo, dovoljujejo pa islamizacijo Slovenije." Poslanec je ob tem opozoril, da imajo v Slovenji "tujci, ki prihajajo k nam, več pravic kot domačini".

Švicarji so na referendumu izglasovali prepoved nošenja nikaba in burk v javnosti. Kaj pa Slovenija? Ali bomo morali vprašati levičarje in NSi?

Objavil/a Zmago Jelinčič Plemeniti dne Nedelja, 07. marec 2021

Jelinčič: "Kolikor je tega, je preveč" 

Jelinčiča burke motijo, ker da ne sodijo v slovenski kulturni prostor. "To sodi v arabski svet, v mohamedanski svet, ne pa v evropski svet. Doma naj delajo, kar hočejo, v javnosti pa nimajo pravice na takšen način izražati ekstremnih verskih čustev," je jasen. Kot je dodal, gre pri zakrivanju obrazov za onemogočanje ženskam, da se svobodno odločajo, zato ne razume, zakaj ženske organizacije, "ki imajo polna usta pravic žensk", ne dvignejo glasu in ukrepajo.

Poslanec SNS sicer ne bo predlagal referenduma, ker je zanj "škoda denarja", meni pa, da bi prepoved nošenja burk in nikabov morala sprejeti slovenska vlada sama od sebe.

Zmago Jelinčič Plemeniti 

Jelinčiča je k razmišljanju spodbudila včerajšnja odločitev Švicarjev, ki so na referendumu s tesno večino podprli uvedbo prepovedi uporabe pokrival, ki zakrivajo obraz. Prepoved, ki je uperjena predvsem v prepoved nošnje muslimanskih burk in nikabov, je podprlo 51,21 odstotka udeležencev referenduma, so pokazali končni rezultati. Prepoved nošenja pokrival, ki zakrivajo obraz, so potrdili tudi v večini od skupno 26 švicarskih kantonov. Udeležba je bila 50,8-odstotna.

Švica bo tako po novem imela v svoji ustavi člen, ki bo prepovedoval nošnjo pokrival, ki zakrivajo celoten obraz, v javnosti - tako npr. v trgovinah kot na sprehodu v naravi. Obstajalo bo sicer nekaj izjem, na primer za prostore, kjer poteka bogoslužje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  08 .03. 2021 ob  18: 43
po dolgem času se strinjam s plemenitim klovnom
kokodek |  08 .03. 2021 ob  13: 48
-3
forešte, ki trosijo sovraštvo, tipo Jelinčič, bi bilo tudi treba prepovedati po uradni dolžnosti, brez referenduma in brez milosti
Ištrijan |  08 .03. 2021 ob  13: 33
@Istriano

Aha, samo "opankarjem", kaj pa denimo kakšnim angležem, italijanom, francozom, ki običajno slovenščino oblavadajo v nulo, njim pa ni trebajQuery112302803067731650548_1615206398648!! Diskriminacija, (ne)enakopravnost??

Drugače pa Jeličnič, zdrahar kot vedno...sej močno podpiraš vlado Janše, daj v tvojem stilu, zagrozi jim, da če tega ne sprejmejo, jim odrečeš podporo in vlada pade! Aja, ampak potem se tudi ti (zdrahar!!!!) posloviš od lepe parlamentarnme plače za drek mešat!!!! Da te vidimo, če imaš jajac!!! Sej veš, narod je itak glup!!
Istriano |  08 .03. 2021 ob  12: 55
17
Ma kje vidi on te burke? Jaz bi pa dal vsem opankarjem, da opravijo test iz slovenščine in če padejo se jim vzame državljanstvo in dobijo delovno vizo. Ko drugič padejo na testu, pa v avtobus in domov.
Cazzimperio  |  08 .03. 2021 ob  12: 46
-7
Moški, spoštujte ženske vedno!

alfa |  08 .03. 2021 ob  11: 29
38
bravo Zmago,tokrat se strinjam s tabo.