JE VOJAK RES NAMERIL PUŠKO V GLAVO SPREHAJALCA V GOZDU PRI KOZINI? Odzvalo se je obrambno ministrstvo

Slovenija

V občini Hrpelje - Kozina blizu meje z Italijo je po navedbah Primorskega dnevnika pred dnevi prišlo do incidenta, ko naj bi moški v uniformi, domnevno Slovenske vojske, nameril puško v sprehajalca. Italijanska poslanka Debora Serracchiani namerava zato zunanjega ministra Luigija di Maia pozvati, naj od slovenske strani zahteva pojasnila o dogodku.

Tržaški dnevnik v slovenščini se sklicuje na izjave priče, 32-letnega državljana Italije in Slovenije z začasnim bivališčem v Sloveniji. Ta se je pred dnevi z dekletom sprehajal po gozdu na območju nad dolino Glinščice. Ko se je nekoliko oddaljil od dekleta, sta do njega prišla moška v vojaški opremi; eden je zahteval, naj se nemudoma ustavi.

"Prestrašil sem se. Nisem vedel, kaj se dogaja. Mislil sem, da je nek 'norec', ki se igra vojaka. Ukazal mi je, naj pokleknem. Avtomatsko puško mi je meril naravnost v glavo," je za Primorski dnevnik povedal 32-letnik, ki je ostal neimenovan. Ko sta moška ugotovila, da govori slovensko, sta se mu opravičila in ga izpustila.

"Bil je vojak Slovenske vojske. Ni bil član kake varde. Utemeljil mi je, da s kolegom iščeta morebitne migrante, ki na tem območju dnevno prečkajo mejo in so na poti proti Italiji," je še povedal za časnik.

Italijanska poslanka iz vrst demokratov (PD) Serracchianijeva je sporočila, da je "v zvezi z novicami o zaskrbljujočih dogodkih na meji med Italijo in Slovenijo" na kratko že obvestila zunanje ministrstvo, ministra Luigija Di Maia pa bo pozvala, naj od slovenske vlade zahteva pojasnilo o vseh vidikih tega dogodka, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Kot je poslanka dodala po navedbah Anse, je "nesprejemljivo, če držijo navedbe, da se v bližini naše meje gibljejo oboroženi pripadniki paravojaških struktur".

Na slovenskem obrambnem ministrstvu so v prvem odzivu sporočili, da domnevnega incidenta na meji zaenkrat ne morejo komentirati, saj še preverjajo resničnost navedb v članku.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pinkopalinko |  25 .05. 2020 ob  13: 19
pa naj se ti naši sosedi že enkrat zmenijo, kaj bi radi od nas. Naj išemo migrante, ali ne? Če jih 400 gre čez mejo, ni OK. Če koga po nesreči zamenjajo za migranta, spet ni OK. Italijani so itak bolj črni in jih zlahka zamenjaš za pakije. Ta je sicer bil Slovenec, ampak tudi med nami imaš poleg par bjondotov tudi take bolj abronzatissime, kot bi to rekel njihov nekdanji PM. Skratka: sranje, karkoli narediš, ni prav.
Ištrijan |  25 .05. 2020 ob  11: 28
Je pa res, da je problematika varde, beri: zapiti, neinteligentni brezdelneži, začela resno bežati izpod nadzora. Ta cirkus je treba zatreti nemudoma!!
Ištrijan |  25 .05. 2020 ob  11: 20
@Tiramola

Ma niti ti ne rabiš pisat monade, izvajat kontrolo prometa z orožjem in neprebojnim jopičem (v italiji standartdni postopek) in merit orožje v nekoga je BISTVENA RAZLIKA!
Tiramola  |  25 .05. 2020 ob  09: 48
15
To sploh ni res. Novinar raje preveri preden pišeš take članke. Italijani niso zanesljiv vir. V Trstu pri vsaki kontroli karabinjer nameri puško v tebe. Lp