JE TO EKSTREM? Skupina ljudi v koprski trgovini šokirala obiskovalce in zaposlene (VIDEO)

Koper

Včeraj je v eni izmed koprskih trgovin obiskovalce, prodajalce in varnostnika presenetila skupina ljudi, ki je vkorakala do oddelka z mesnimi izdelki. Postavili so se v vrsto, si zalepili usta, v rokah so imele napise in predvajali zvoke živali, tik pred smrtjo. Gre za prvo tovrstno akcijo pri nas, ki opozarja na nasilje nad živalmi.

30 aktivistov iz vsega sveta se je zbralo v koprskem supermarketu. Prostovoljci iz Slovenije, Bosne in Herecegovine, Hrvaške, Italije, Francije, Mehike in Avstralije so se na oddelku z mesnimi izdelki z zalepljenimi usti postavili v vrsto in opozarjali na problematiko nasilja nad živalmi.

‼️Šokantno‼️???????? Kaj počnejo v Kopru⁉️ Je to Ekstrem⁉️????????

‼️Šokantno‼️???????? Kaj počnejo v Kopru⁉️ Je to Ekstrem⁉️????????

Posted by Zgodbe Veganov on Wednesday, August 7, 2019

Z napisi v slovenščini in angleščini 'Hočem živeti', 'To ni hrana, to je nasilje', 'Ustavimo nasilje' in z zvokom glasov živali, ki so tik pred smrtjo, so izvedli akcijo, ki je v Sloveniji še ni bilo. Z njo so presenetili tako obiskovalce kot trgovce, še posebej pa varnostnika, za katerega so ob posnetku zapisali, da je bil tudi agresiven, ko je želel iz rok aktivista iztrgati megafon.

INTERNATIONAL ACTIVISTS DISRUPT SLOVENIA.

30 activists from around the world came together to disrupt a supermarket in Koper, Slovenia. People from Slovenia, Bosnia, Croatia, Italy, and France ... plus the organiser is from Mexico and we're from Australia! Fantastic team effort ✊ 21 of those activists were disrupting for the very first time! ~ This disruption didn't go as smoothly as we would have liked ... there were some technical difficulties, and we had to change location at the last minute for various reasons ... but as a group we learned some new things that we will all be aware of and do better next time. The point is, even if an action isn't perfect, do it anyway! ~ The security guard in the supermarket was also very aggressive towards Luca ... it got a little intense at times. At about 5 minutes into the livestream, he ran up to Luca and tried to knock the megaphone out of his hands, which ended up hitting the glass meat case very loudly! It was as though he waited until the cameras were not on him to do this. Luckily no glass was broken. This shows people who the aggressors are. We are simply trying to disrupt a place where products of violence are being sold. ~ We also want to clarify something that Natasha said in the livestream ... at around the 6 minute point a man came over to us, he was applauding the disruption and took a flyer for more information. Natasha got swept up in the moment and said "this is why we do this". That was the wrong thing to say. That is NOT why we disrupt. We are not trying to convince people to go vegan... we are simply trying to create social debate and make people think about the issue of animal rights and take a position on the issue. Whether people agree with the disruption or not, is beside the point. For every person who takes a flyer and supports the disruption, there may be 10 more who may yell at us and hate the disruption. So please ignore what Natasha said at that point (the adrenaline and emotion took over), and remember that disruption is not about trying to convince people to go vegan. Please watch this video on YouTube to learn more https://www.youtube.com/watch?v=NWHqJpcgjk0&t=20s ~ A big THANK YOU to all the activists involved! ❤️ ~ "Going vegan is not the most we can do, it's the least we can do" - That Vegan Couple.

Posted by That Vegan Couple on Wednesday, August 7, 2019

"Sprememba je nujna," so prepričani veganski aktivisti. Poudarjajo, da z akcijo ne želijo prepričati ljudi, da bi postali vegani, temveč jih osvestiti o problemu živali, nad katerimi se dogaja nasilje zaradi mesnih proizvodov, ki jih kupujemo v trgovinah ter jih spodbuditi k razpravi in razmišljanju o tej problematiki.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ladislav |  03 .05. 2020 ob  08: 57
Ni me prepričal protest ampak salmonela.
Holokaust ni ciljal črncev, in žensk na splošno... temveč žide
Včasih je bolje manj informacij, pa točne
Tudi glasovi živali niso dovolj grozljivi, lahko bi posneli hardcore
Kaj še? Aja, kužki in muce... Ma tudi njih pomalcajo ponekod po svetu
Ne vem, če je takle akcija ravno fer do trgovcev... če bi se postavli pred vhod,
Bi imel več občinstva... sicer pa ja, sam da se dogaja!
bubobubo |  09 .08. 2019 ob  12: 00
glede na komentarje vidim, da smo še daleč od zavedanja kaj se dogaja v mesni in mlečni industriji, ljudje enostavno ne dojamejo kaj pomeni ta ekstremna pridelava in potrošnja mesa in koliko problemov potegne vse to za seboj, mogoče ne bi škodil ogled kakšnega poučnega videa in ne nabijanja nebuloz v komentarjih, .....in tako osveščanje ni noben ekstrem, kvečjemu končno nekaj pozitivnega v tem požrešnem in nasilnem svetu, kjer je človek v bistvu največja kruta žival
joe jaxson |  08 .08. 2019 ob  17: 23
ej claudio: prefer to be primitive 100 tms than ones dump !
Drek |  08 .08. 2019 ob  14: 38
Aahah evoga spet malega zafrustriranca:" Nodel v videu, verjemi, če bi jaz bil varnostnik....ti bi zadaj v posebni kabini delal počepe in to nag! Samo še gayi mi manjkajo, da me bodo prepričevali v nasprotno...faking izpirjenci"

Spet bi delil neko nasilno pravico *.jpg ljudem na slikah. Bogi si res.
Prvo bi mu dal delat pocepe nag, pol ti gre asociacija na gaye...da nisi malo zafrustran s svojo seksualnostjo a?

"Sem mmenja, da bi se moralo marsikaj spremenit v mestni industriji in predvsem v živinoreji. Prepovedat gojenje živali v zaprtih prostorih...dat jim vsaj malo svobode in predvsem naravne hrane!! Za to je vredno se borit....ne pa tej okostnjaki, da mi prodajajo nebuloze..."

Malo se pozanimaj, pa bos videl, da ze po sedanji metodi se ne da proizvajat dovolj mesa za sedanje povprasevanje, kaj sele cez leta, ko bo cel tretji svet hotel jesti hamburgerje.
Anja |  08 .08. 2019 ob  14: 03
-4
Ekstrem?
Ekstrem je ubiti 150 mio kopenskih živali NA DAN kot se to dogaja danes.
Eho |  08 .08. 2019 ob  13: 43
Ne gre za to, da ne bi smeli rediti živali za prehrano, gre za to kako ravnamo z živalmi, ki jih redimo za prehrano...Predvsem na to opozarjajo aktivisti za pravice živali....Predstavljajte si lahko naprimer koliko trpljenja je v naprimer Aziji, kjer dnevno, vsaki dan koljejo več milijard piščancev, v kašnih razmerah čakajo na smrt ta nesrečna brez-imena čuteča bitja, ki čutijo bolečino in strah, tako kot mi ljudje, ali pa, da lažje razumete kot vaši domači ljubljenčki, zaradi katerih bi se vam zmešalo če bi en dan izvedeli, da so se znašli v podobnih razmerah....Zakaj so živali zaprte v hlevih, zakaj vse živali niso na prostem, v Sloveniji so naprimer zlate možnosti za to....Zato, ker bi imeli večje stroške...Zato, da bi imeli manjše stroške raje trpinčijo bogo živino....V nižje ravni bivanja bodo padli vsi, ki zavestno zlorabljajo nesrečne živali zato, da si povečajo zaslužek....
Prognostik |  08 .08. 2019 ob  13: 35
11
Naj naredijo to privatniku, recimo kjer vrtijo odojka pa da vidimo! Hej vegiji poglejte planet kako je lep moder in bel in zelen in oh in sploh - iz vesolja! Ma na samem planetu življenje ni pravljica.
vseved |  08 .08. 2019 ob  12: 46
16
JUNAKI!! Zakaj ne gredo protestirat in zganjat kraval pred klavnice, na kmetije kjer redijo živali?
Erazem |  08 .08. 2019 ob  12: 31
19
Hodijo nam pamet solit razni "vele umi" iz Kirgizije, Mehike, Avstralije itd., doma pa nihče ne ve za njih oziroma so tiho kot r... In si najdejo v naši raji sledilce.
ManofSteel |  08 .08. 2019 ob  12: 23
Sem mmenja, da bi se moralo marsikaj spremenit v mestni industriji in predvsem v živinoreji. Prepovedat gojenje živali v zaprtih prostorih...dat jim vsaj malo svobode in predvsem naravne hrane!! Za to je vredno se borit....ne pa tej okostnjaki, da mi prodajajo nebuloze...
ManofSteel |  08 .08. 2019 ob  12: 21
11
Kot prvo to niso nobeni aktivisti! To so po.sr.anci, ki iščejo pozornost in živijo v zblojenem svetu. Najprej obstajajo vrste kot so živali in člivek, te dve vrste se razlikujejo med mesojedce in rastlinojedce. V kolikor ješ travco je to tvoj problem. Jaz travco raje kadim kot kaj drugega, tako da ne bom jaz slučajno ovadil v Hagu rastlinojedce za genocid. Ha ha ha
Nodel v videu, verjemi, če bi jaz bil varnostnik....ti bi zadaj v posebni kabini delal počepe in to nag! Samo še gayi mi manjkajo, da me bodo prepričevali v nasprotno...faking izpirjenci
Eho |  08 .08. 2019 ob  11: 45
-21
Vsaka čast aktivistom za pravice živali....Podpiram jih....
1