JE TEKAČA NA TRENTINSKEM UBIL DRUG MEDVED? Po prepričanju aktivistov za njegovo smrt ni kriva 'slovenska' medvedka

Svet

Medvedka, ki naj bi prejšnji mesec v severni Italiji napadla in ubila 26-letnega tekača, ni kriva za njegovo smrt, trdi italijansko združenje za zaščito živali Leal. Aktivisti so prepričani, da so oblasti krivdo za smrtonosni napad v gozdu na Trentinskem pripisale napačnemu medvedu.

Skupina Leal trdi, da 26-letnega Andree Papija ni ubila medvedka z oznako JJ4. Združenje je v torek sporočilo, da je upravnemu sodišču v Trentu predložilo mnenje dveh veterinarjev, ki naj bi dokazovalo, da za smrt Papija ne more biti odgovorna medvedka, ki so jo ujeli po napadu, temveč odrasel medvedji samec. To je razvidno iz DNK na njegovem truplu.

ULTIM’ORA: JJ4 È INNOCENTE! LA PERIZIA VETERINARIA FORENSE LA SCAGIONA. LEAL HA LE PROVE LEAL acquisisce la perizia...

Objavil/a LEAL Lega Antivivisezionista dne Ponedeljek, 08. maj 2023

Ugotovljena razdalja med podočniki pri ugriznih ranah je značilna za medvedjega samca. Napad na tekača je bil tudi posledica “dolgotrajnega poskusa medveda, da bi odgnal in prestrašil žrtev", je med drugim zapisano v mnenju, ki ga povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Združenje za zaščito živali je zahtevalo takojšnjo izpustitev medvedke in odstop predsednika pokrajine Trentino Maurizia Fugattija, ki je ukazal medvedko ujeti in usmrtiti.

Starši ubitega Papija so se na mnenje veterinarjev odzvali z ogorčenjem, navedbe pa označili za "lase privlečene in nezaslišane", še poroča dpa.

Oblasti na Trentinskem so že dvakrat odredile usmrtitev medvedke, a je upravno sodišče v Trentu uveljavitev odloka o odstrelu obakrat razveljavilo, s čimer je ugodilo pritožbi združenj za zaščito živali. Zaslišanje pred sodiščem, ki bo odločilo o usodi medvedke, je predvideno za 25. maj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija