JE STRANKARSKA REVIJA SDS TOTALNO PRESEGLA VSE MEJE? Portoroški vojni veteran z 'vulgarnim izrazoslovjem' nad 'Srba' Stevanovića (ANKETA)

Slovenija

Pred dnevi je bil v strankarskem glasilu Slovenske demokratske stranke (SDS) objavljen sporen prispevek Franca Trunka, vojnega veterana iz Portoroža. Ta s svojo 'nič kaj pretanjeno' izbiro besed in slogom pisanja odkrito razširja in krepi nestrpnost ter sovražnost do predsednika Resni.ce Zorana Stevanovića, drugače mislečih levičarskih strank, posebej nizkotno pa se v svojem zapisu obregne še ob v Sloveniji živeče pripadnike nekdanjih držav Jugoslavije, katere med drugim okliče tudi za podgane. Ob tem se poraja vprašanje, kako je lahko Jože Biščak, glavni in odgovorni urednik revije, dopustil objavo tovrstnega prispevka v Demokraciji?

Urednik Demokracije Jože Biščak in predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović

Trunk se v svojem nizkotno zapisanem prispevku obregne predvsem ob pobudnika nedavnih protestov v Ljubljani Zorana Stevanovića, predsednika politične stranke Resni.ca, katerega med drugim označi za 'udbaša', 'topoglavca' in 'častilca partizanskih klavcev'. "Kot veteran vojne za Slovenijo, rojen Slovenec Slovenskim staršem, ki so bili rojeni Slovenskim staršem… se počutim ponižanega in ogroženega, ko mi zaradi mojih osebnih stališč sredi demokratične pravne države Republike Slovenije iz srbske vukojebine pritepen podpornik častilcev partizanskih klavcev srb stevanović javno grozi z dolgoletnim zaporom," navajamo dobesedni navedek začetka zapisa. 

V prispevku svoj gnev nad Stevanovićem in pripadniki bivših držav Jugoslavije zliva tudi skozi slog pisanja. Kot kaže, si po njegovem mnenju imena slednjih očitno ne zaslužijo niti zapisa z veliko začetnico, medtem ko svojo 'slovensko superiornost' večkrat poudari s tovrstnim zapisom – tudi na mestih, kjer slovnična pravila tega ne določajo.

Zoran Stevanovič

Sebe označi kot 'drugače-neudbaško mislečega Človeka' in ob tem organe pregona javno pozove, da ukrepajo zoper Stevanovića in ostale drugače misleče od njega samega, zaradi katerih naj bi se počutil ogroženega. "Vse zgolj zato, ker nisi na nivoju zanikrnih levičarskih, retardiranih kretenov, ki se v pouličnem vandaliziranju razkazujejo z njim lastnim IQ sobne temperature, ko npr. žvižgajo ob igranju himne RS in/oz., ko v njim lastni necivilizacijski primitivnosti jugonostalgične drhali kot lačne prasice krulijo v minuti molka v čast padlim za samostojno Slovenijo," vojni veteran v svoji 'ogroženosti' ponovno vulgarno opisuje nasprotnike. 

V svojem zapisu se obregne še ob delovanje slovenskih sodišč, ki so po njegovem mnenju prav tako 'udbaška'. "Je pa pripadnik kučanovega udbaštva, srb stevanović, v njemu lastnem bornem raz/umu javno potrdil uradno resnico, da je še vedno moč udbaška sodišča v RS (op.a. kjer kot podgan mrgoli deležnikov na srbski 'ić' …) zlorabljati za preganjanje drugače mislečih, vse na način, da se nedolžne drugače misleče rodoljubne/domoljubne Slovence za dolga leta zapira v arest, topoumne agresivne udbaške častilce partizanskih klavcev, ki že leto in pol javno pozivajo k državnemu udaru in javno grozijo (tudi s smrtjo!) drugače mislečim – pa pušča na svobodi," je še zapisal.

Kako se je lahko tako sovražno nastrojen zapis znašel na spletni strani revije in kdo, če sploh kdo, bo zato nosil odgovornost? Glavnemu uredniku Demokracije Jožetu Biščaku sicer širjenje sovražnega govora po spletu ni tuje, na socialnih omrežjih si je namreč v preteklosti že privoščil 'kapljo čez rob'.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  13 .10. 2021 ob  22: 02
Se strinjam z obalo 1 in Trunkom.

Komu ne odgovarja Istra naj odide za vedno. Nekje v Jugi ste se morali roditi.
Ljubljana si zasluži, da se jo obda z visoko bodečo žico.
Tam je vse zlo. Žabarji prepotentni, Srbi, itd........
Stiv Rivs |  13 .10. 2021 ob  17: 24
Škoda, da Ivana Cankarja ni več.
Bi ti on najbolje znal povedat kaj je bila AO.
Samo za pokušino najdi njegovo predavanje z naslovom:
Pustimo Avstrijo v lastnem dreku, bodimo kakor Mazzini [Giuseppe, aktivist za združitev Italije] v Italiji.
Küstenland je danes po naše Primorska ?
Avstrijski imperij ni maral Italije , zato je ustanovil to tamponsko deželo, ki jo "ponosno" imenujemo Primorska.
Balkanski prebivalci niso od nikogar manjvredni, tega nisem nikjer napisal.
Da pa so na Balkanu nacistične bande, je bilo jasno v 90.tih prejšnjega stoletja, ko so pobijali na sto tisoče nedolžnih ljudi.

Drugače pa smo itak na običajnen zaključku debate.
Ko ni več argumentov, preidete na osebno žalitev.
Tudi nacisti so pri drugače mislečih našli degenerirance.
pinkopalinko |  13 .10. 2021 ob  16: 38
-3
Obala, glede na tvojo nestrpnost do drugače mislečih, mi deluješ zelo janšistično. Ampak napad je najboljša abramba.

Stiv, v primerjavi s tvojo ljubljeno Italijo in njenimi oboževanimi predhodnicami, je bila AO naravnost zgledna država, še posebej na področju mednacionalnih odnosov v temu, kar so oni klicali Küstenland, zate pa je verjetno Venezia Giulia. Samo ti lahko ugotovitev, da so italijani z juga drugačni od tistih s severa, razumeš kot nacistično. Nekaj, kar je jasno na prvi pogled in je rezultat zgodovisnkih dejstev, je nacistično, medtem ko tvoje trobezljanje o manjvrednosti Balkana in njegovih prebivalcev v priemrjavi z njihovimi zahodnimi sosedi demokratično, ali kaj. Daj si že enkrat zlomi tisti kaco, da ne boš trosil svojih degeneriranih genov okoli.
Stiv Rivs |  13 .10. 2021 ob  15: 55
Sedaj bo Avstro-Ogrski imperij postal še nek borec za pravice Slovanov oz. Slovencev.
Kot sem rekel, dobi kakšo bolj dopolnjeno razlago o časih Avstijske okupacije naših krajev.
Ne gre se za to, kaj in kdaj je Italija vladala v Istri kot država.
To je jasno.
Kraljevina Italija je bila ustanovljena leta 1861.
Rimljani so prišli v Istro leta 177-8 pred našim štetjem.
Kako lahko te dvi zadevi mešaš med sabo, a vmes je minilo 2000 let.

Severni Italijani so bolj podobni nam kot južnjakom.. Ma kaj blodiš
Take primerjave so delali nacisti.

Gre se za to, kakšno kulturo je gojila Istra v vsej svoji celoti vsa ta stoletja.
Vsa stoletja preden so prišli tovariši, ki nam danes solijo pamet o dobrem in zlu, ko pa še sami ne vedo kje imajo glavo in rep.

Basta, mi son rotto il ca..
Obala1 |  13 .10. 2021 ob  14: 40
Pinkopalino ti se drži LJ In SDSa ter Janse, jaz se bom dezal obale, In vsi zadovoljni In kako pravimo tukaj tutti felici e contenti
pinkopalinko |  13 .10. 2021 ob  14: 27
-4
ja, točno tako. Ranjka Avstrija je poskušala vzpostaviti nek minimalni obseg pravic slovanskih narodov v Istri. To te moti? Očitnoti je bolj je pri srcu kasnejša politika qui si parla soltanto italiano.

Kot vsi navdušeni istrijani pa pozabljaš, da pol Istre nikoli ni bilo pod Italijo in njenimi prednicami, razen če enačiš Italijo in rimski imperij. Ampak tudi Italijani (vsaj tisti iz severa) niso direktni potomci rimljanov, čeprav so prevzeli njihov jezik. Saj je to očitno že na prvi pogled, ko primerjaš severnjake, ki so dosti bolj podobni nam, kot onim iz juga, oz. antičnim rimljanom.

Stiv Rivs |  13 .10. 2021 ob  13: 27
-1
Ja, lepo je poznati zgodovino Istre, ni pa je lepo poznati samo delno.
Moral bi vedet, da je te napise postavljala Avstrija, ki je tedaj okupirala Istro.
In je postavljala trojezične napise, tudi v nemščini.
Mogoče bi bilo za prebrat kako knjigo o istrskem iredentističnem gibanju v času Habsburške okupacije.
pinkopalinko |  13 .10. 2021 ob  10: 27
-1
stiv in obala, kar živita v svojem mehurčku prepričanj o preteklem zglednem sožitju v Istri in o lastni večvrednosti napram sosedom (ne tistim z zahodseveda). Včasih pa le prečitajta kakšnen prispevek o zgoovini teh krajev. Recimo o tem, kako so istrski župani bojkotirali otvoritev parencane, ker so na postajah bili dvojezični napisi. Res zgledno sožitje.
Stiv Rivs |  13 .10. 2021 ob  07: 06
Balkan je pojem, kam lahko privedejo nacionalna sovraštva.
Človek, ki je te bedarije pisal v Demokraciji je navaden nacionalni fanatik.
Enako velja za tistega no-vax viteza z njegovo Resni.co
Zato je potrebno poudarit, da je bila Istra do Benita, Tita in "balkanskih bojevnikov" dežela, kjer so lahko različne etnične skupnosti imele skupno kulturo
in so znale živet za isto stvar ne glede kdo jim je vladal.

Danes pa so vsi Istrijani postali manjšina , ne samo italijanski del.
vseved |  13 .10. 2021 ob  04: 53
Kaj ste čisto ponoreli?
Obala1 |  12 .10. 2021 ob  23: 45
@pinkopalinko Italijo enacim z vsemi njenimi republikami ki so bile prisotne v našem kraju ter imele tukaj svoj jezik, kulturo In oblast ( sicer ne spomnim se, da so v teh koncih govorili nemsko ) …a sciavi smo klicali tiste nad nami, v liniji proti LJ In okolici :-)…no karkoli mi bili, će prav bomo vedno nad vami opicami, bi bili zelo veseli, da se držite vaših koncev In krajev …će ne prihajate tukaj ( zivet mislim ) si lahko mislite kaj hoćete
pinkopalinko |  12 .10. 2021 ob  22: 45
Obala1,Italija je nastala nekje okoli 1870. Če pa enačiš italijo s Serenissimo, potem pa vedi, da je slednja kontrolirala samo pol Istre. Drugi del je bil pod Avstrijo in glej ga zlomka, ti so jo gladko dali pod Kranjsko, tako da je bila tako osovražena Ljubljana celo regionalna prestolnica polovice Istre.

Sicer pa ni stvar v tem, čigava je bila Istra, ampak v neprestanem nakladanju o tem, kako so priseljenci krivi za vse slabo, kar se tu dogaja. Hkrati pa (z izjemo tako drage Italije) so vse sosednje dežele poden od podna in del Balkana. Po drugi strani pa se ne zavedate, da ste za tako prezirane celince južnjaki, leni in nezanesljivi, italijanom bi polizali rit, na ostale pa zviška gledate. Za tako visoko cenjene sosede iz zahoda pa ščavi, se pravi na lestvici živih bitji tam nekje okoli orangutanov.
1