V TEKU INTENZIVNA KRIMINALISTIČNA PREISKAVA: To so ugotovitve PU Koper o napadu z molotovkami

Kronika

Na hišo, v kateri živi državna tožilka, zaposlena na Okrožnem državnem tožilstvu v Kopru, je 25. februarja v zgodnjih jutranjih urah neznanec odvrgel tri steklenice z vnetljivo snovjo, t. i. molotovke, so danes sporočili z vrhovnega državnega tožilstva, kjer napad obsojajo. Kaznivo dejanje preiskujejo kriminalisti Policijske uprave Koper.

Fotografije so simbolične.

Kriminalisti PU Koper po sedaj zbranih obvestilih niso potrdili, da je dejanje storilca povezano z opravljanjem funkcije državne tožilke ali iz razloga maščevanja v povezavi z opravljanjem njenega dela.

Intenzivna kriminalistična preiskava kaznivih dejanj sicer še poteka, policija pa glede na zbrana obvestila in okoliščine primera izvaja vse potrebne ukrepe za zagotavljanje varnosti, so sporočili s PU Koper.

V dosedanji preiskavi so policisti ugotovili, da je neznani storilec s ceste, ki poteka pod dvostanovanjsko hišo, proti objektu odvrgel dve steklenici, prirejeni za povzročitev požara, saj sta bili napolnjeni z bencinom.

Ena steklenica je zadela kovinsko ograjo balkona na prvem nadstropju večstanovanjske hiše, pri tem pa povzročila požar na oknu sosedov. Druga steklenica pa je pristala na vrtu stanovanjske hiše državne tožilke in ni povzročila požara ter premoženjske škode, so sporoči s PU Koper.

Na Vrhovnem državnem tožilstvu medtem menijo da je šlo za načrtovano in organizirano dejanje, ki je najverjetneje povezano z opravljanjem državnotožilske funkcije. "Na Vrhovnem državnem tožilstvu RS nasilno dejanje napada na domovanje državne tožilke ostro obsojamo, še zlasti, če je povezano z opravljanjem njenega poklicnega dela," so zapisali.

Prav tako ostro zavračajo "poskuse kakršnih koli dejanj z namenom ustrahovanj, pri čemer je zavzemanje in skrb za varnost državnih tožilk in tožilcev temeljni predpogoj za neodvisno in profesionalno opravljanje njihovega dela".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Šperjo |  01 .03. 2024 ob  16: 09
@ManofSteel
se pa strinjam - da za taka dejanja , bi
potrebno kaznovat vsaj 10 let zaporne kazne brez možnosti predčasnega izpusta. In obenem mafiji in podobnim deliktom bi bilo potrebno odvzet pravico do obrambe odvetnika!
Šperjo |  01 .03. 2024 ob  15: 57
@ManofSteel
najprej si morajo v sekti narediti en velik zapor za svoja kriminalna dejanja ...
drugo pa sanjala svinja kukuruz
ljudje so vas spoznali ... , niso volitve ankete ....
imate 20 % volilcev / to je to / - vsi drugi pa vedo koliko je ura pri vas ...:) hahahahahahaha
Prč |  01 .03. 2024 ob  14: 03
11
Nekdo je vzel pravico v svoje roke. Na žalost, nismo vsi enaki pred roko pravice. Boginja Justicija se v Sloveniji prodaja, tako ali drugače. Če ukradeš sendvič greš sedet (ali zgubiš službo poslanca), če pa ukradeš dovolj zase in Justicijo....
ManofSteel |  01 .03. 2024 ob  14: 02
-9
Tipična praksa mafijske združbe 'cosa nostra'.
Za takšna dejanja bi bilo potrebno kaznovat vsaj 10 let zaporne kazne brez možnosti predčasnega izpusta. In obenem mafiji in podobnim deliktom bi bilo potrebno odvzet pravico do obrambe odvetnika!
Dobolj imamo te golazni!
Upam, da bo naslednja Janševa vlada začela gradit poseben zapor za takšne kriminalce!
Živel Janša, žovel SDS!!!