JE PREPOVED KAJENJA NA NAŠIH PLAŽAH LE ŠE VPRAŠANJE ČASA? Velika večina absolutno za

Koper

Konec julija smo pisali, da je po novem na plažah v Barceloni kajenje prepovedano. "Plaže, kjer je kajenje prepovedano, bodo nudile bolj zdrave skupnostne prostore z manj odpadkov in bodo spoštovale ohranjanje okolja," je zapisal mestni svet v izjavi. Ob novici smo vas vprašali tudi, ali bi si takega ukrepa želeli tudi na plažah Slovenske Istre. Odgovori vas znajo presenetiti.

V naši anketi, v kateri smo spraševali, ali bi morali na plažah na slovenski obali prepovedati kajenje, je sodelovalo 572 bralcev. Velika večina, in sicer kar 245 oziroma 45 odstotkov sodelujočih, prepoved kajenja na slovenskih plažah popolnoma podpira. 10 odstotkov je še bolj radikalnih – menijo namreč, da bi moralo biti kajenje prepovedano na vseh javnih površinah.

Številčni so bili sicer tudi tisti, ki menijo, da je takšna prepoved absurd in je ne podirajo – teh je bilo 150 oziroma 26 odstotkov. 16 odstotkov sodelujočih v anketi je mnenja, da bi morali uvesti kotiček za kadilce oziroma določitvi del kopališča, na katerem je kajenje dovoljeno. 2 odstotka sta za to, da se uvede pravilo, da kadilec ne sme biti preblizu drugim obiskovalcem plaže, 1 odstotek sodelujočih pa na temo ni imel odgovora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ZigaZois |  08 .08. 2022 ob  13: 57
17
Sem nekadilec in bi se strinjal z ukrepom, če bi poleg tega prepovedali jemanje drog, pitje alkohola - skratka uživanje česarkoli, ki lahko škodi drugim. Poleg tega bi na plažah prepovedali vso hrano, ki je v kakršni-koli embalaži, ker lahko z embalažo onesnažujejo okolje. Prepovedati bi morali pogov med ljudmi, ker zvočno onesnažujejo okolje . . .
BALE ino štrocade !