JE KORONAVIRUS ZAŠEL TUDI V KOPRSKI DOM UPOKOJENCEV? Stanje je tu povsem drugačno kot v Izoli in Luciji

Koper

Po tem, ko smo poročali, da je stanje s covidom-19 naravnost alarmantno v Centru za starejše občane Lucija, večje število okuženih pa beležijo tudi v izolskem domu upokojencev, nas je zanimalo, kakšno je stanje v Obalnem domu upokojencev Koper. Tu je situacija nekoliko drugačna.

V drugem valu epidemije koronavirusa so v koprskem domu upokojencev imeli tri primere okužbe s koronavirusom. "Okužba je bila potrjena pri teh delavkah doma. Vse zaposlene se že počutijo dobro in se vračajo na delovno mesto," nam je pojasnila direktorica Neva Tomažič.

Kot je dodala, pri stanovalcih trenutno nimajo nobene potrjene okužbe s covidom-19. Vseeno pa so, za vsak primer, v domu vzpostavili rdečo cono.

Stanje je medtem povsem drugačno v lucijskem in izolskem domu za starejše. V Centru za starejše občane Lucija je trenutno okuženih 47 stanovalcev in 14 zaposlenih, v Domu upokojencev Izola pa ima koronavirus 28 stanovalcev in pet zaposlenih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kjessi |  21 .11. 2020 ob  00: 33
Vsa čast domu na Markovcu in v Olmu. Prepričan sem, da je rezultat tudi posledica discipline, verjetno pa tudi malo sreče. NAJ TAKO OSTANE!
aaaa |  20 .11. 2020 ob  13: 58
bravo. najbrž ni prišlo do vnosa virusa in širitve virusa tudi zato, ker so zaposleni in uprava zavedni glede epidemije. Najbrž je še kje tako, in verjetno kje je tudi virus kljub ukrepom našel pot v domove, vendar po moje se v vseh domovih ne drži vseh ukrepov kot je treba, glede na to, da je virus dobil vstop v 80 domov. Po moje bi se dalo narediti še kaj, da virus ne bi vstopal v domove.
galeb |  20 .11. 2020 ob  12: 30
Držim pesti, da se vas okužba tudi v naprej ne dotakne! Domu v Izoli in Luciji pa, da se čim prej izvlečete, srečno!