JE GLEDE KADROVSKE KORUPCIJE KRIVO PRIČAL? Nekdanji prvi mož policije Boštjan Lindav to zanika

Slovenija

Nekdanji prvi mož Policije Boštjan Lindav zanika, da bi krivo pričal pred parlamentarno preiskovalno komisijo, potem ko so v javnost prišli dokumenti, ki naj bi potrjevali njegovo seznanjenost z zaposlitvijo policista, ki naj bi jo zahteval neformalni Golobov svetovalec Miloš Njegoslav Milović. 

Bivši v.d. generalnega direktorja Policije Boštjan Lindav je oktobra lani pred parlamentarno preiskovalno komisijo v DZ, ki preiskuje politično vpletanje v delo Policije, pričal o primeru poskusa domnevne kadrovske korupcije. "Bivša ministrica je jasno povedala, da bi taka zaposlitev predstavljala kadrovsko korupcijo in tam smo zgodbo zaključili, januarja sem bil ponovno klican, da bi zdaj še enkrat probal to speljati. V času mojega mandata papirji do mene niso prišli," je dejal, ko sta skupaj z nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar pred preiskovalno komisijo pojasnjevala domnevne kadrovske pritiske, ki naj bi prihajali iz vrha vlade.

Kot je tedaj trdila Bobnarjeva, je neformalni svetovalec premierja Miloš Njegoslav Milović zahteval, da v Policiji zaposlijo nekdanjega policista kot dodatnega varnostnika pri predsedniku vlade Robertu Golobu

Nekdanjega policista bi morali, preden bi začel delati kot član ekipe varnostnikov, najprej znova zaposliti na Policiji, kjer pa avgusta 2022 ni dobil soglasja za zaposlitev. S klicem Milovića je bil seznanjen tudi Lindav, ki pa je v pričanju pred preiskovalno komisijo  dejal, da dokumentacije o tem ni prejel.

Portal 24ur.com je razkril dokument, ki se nanaša na ponovno zaposlitev dotičnega policista; gre za predlog o zaposlitvi v Centru za varovanje in zaščito, datiran z 20. 1. 2023. S podpisom, da se policist "ponovno zaposli za nedoločen čas na Ministrstvu za notranje zadeve, v Policiji, CVZ, Referatu za zunanje varovanje objektov na delovno mesto 'policist SR - NMD' (šifra DM 70951)" naj bi po poročanju portala Lindav soglašal, da se omenjeni zaposli. 

Vendar Lindav to zanika. Za Siol je prek odvetnika sporočil, da je ta dokument predstavljal podlago, da se začnejo določeni postopki, ki jih mora delodajalec izvesti pred zaposlitvijo posameznika, medtem ko ima pravno formalno veljavo za zaposlitev v Policiji samo pogodba o zaposlitvi. Tak dokument, kakor tudi dokument za premestitev dotičnega policista iz Policije v Kabinet predsednika vlade, pa po trditvah Lindava nista nikoli prišla do njega in ju ni nikoli podpisal. "S tega stališča je poročanje spletnega portala 24ur.com zavajajoče in ponovno namenjeno zgolj moji diskreditaciji," je zapisal Lindav.

Kot je znano, je predsednik vlade Robert Golob Lindava in Bobnarjevo obtožil laganja pred komisijo. Proti Lindavu naj bi bili vloženi dve kazenski ovadbi, ena od teh se nanaša prav na sum krive izpovedi pred komisijo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  28 .02. 2024 ob  14: 12
ne pa !