JE GABROVA VEDELA? Vlada zanika kakršnokoli vpletenost Goloba v zvezi z odvzemom goveda

Slovenija

Na uradnem vladnem profilu so odgovorili na očitke o vplivu, ki naj bi ga imela Tina Gaber, partnerica premiera Roberta Goloba, na nedavni odvzem 24 krav kmetu iz okolice Krškega. Tako je na platformi X stekel precej buren dialog med vladnim uradom za komuniciranje (UKOM) in posameznimi novinarji.

V javnosti še vedno odmeva odvzem 24 krav na kmetiji blizu Krškega, do katerega je prišlo prejšnji teden. Odvzem je odredila veterinarska inšpektorica Danuša Štiglic, gre pa za prvi večji inšpekcijski odvzem živali, odkar je 11. novembra začela veljati novela zakona o zaščiti živali, ki je med drugim uzakonila tudi prehodne hleve za začasno ali trajno odvzete rejne živali. Živali naj bi bile ograjene na malem izpustu, ki je bil zelo blaten, brez dostopa do vode in hrane, brez dostopa do hleva oziroma suhega ležišča, inšpekcija pa je v preteklosti na kmetiji že vodila inšpekcijski postopek.

IZJAVA ZA JAVNOST Slovenske kmete in živinorejce je, zaradi enostranskega poročanja medijev in KGZ, močno razburil...

Posted by Business Suite Notification on Sunday, 19 November 2023

Ukrep je sprožil negativen odziv dela javnosti, saj je bila ob odvzemu poleg Štigliceve prisotna tudi zaščitnica živali Valerija Podgornik iz Društva za zaščito konj, ki naj bi eno od 24 krav odpeljala v začasno nastanitev. Ker delovanje društva podpira tudi Tina Gaber, ki je znana zaščitnica pravic živali, pa so se pojavila namigovanja, da je Gabrova za odvzem vedela, prav tako predsednik vlade Robert Golob

Na svojem X profilu se je Urad vlade za komuniciranje (UKOM) odzval na zapise novinarja Bojana Požarja, ki je objavil posnetek zaslona komunikacije med Tino Gaber in Matejo Rolih, borko za pravice živali, in zapisal, da "iz tega namreč izhaja, da je afera z nesrečnimi kravami neposredno povezana tudi s PV, saj praktično nemogoče, da Golob ne bi vedel, kaj počne Tina Gaber, in obratno."

UKOM namigovanja ostro zanika. "Predsednik vlade ni v ničemer povezan z odvzemom govedi, ki ga je odredila veterinarska inšpekcija. Trditve Bojana Požarja so laž, omemba predsednikove partnerke pa popolna manipulacija, saj je objavljen citat iz 10. avgusta letos in ne zadeva aktualnega postopka inšpekcije," so zapisali.

Glede na buren odziv dela javnosti je obrambni minister in začasni minister za kmetijstvo Marjan Šarec odredil interni nadzor nad postopkom odvzema goveda.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  23 .11. 2023 ob  07: 36
To je pa težko prenašat. So rube da dobiš prug.

Tipičen primer, kako babe zjebejo, v tem primeru, državo.
Ištrijan |  22 .11. 2023 ob  15: 20
Žalostno je, da ulado zlovenije vodi krava, bik pa je brez jajc!