JE BILO RAZOČARANJE PREHUDO? Skomina odstopil z mesta vodje izolskega kluba

Izola

Damir Skomina, najboljši in najuspešnejši slovenski nogometni sodnik – sodil je tudi finale lige prvakov –, je lani prevzel vodenje izolskega nogometnega kluba. A njegova predsedniška kariera se je hitro končala.

Spomnimo, Skomina se je lansko poletje poslovil od sodniškega dela in prevzel vodenje tretjeligaškega MNK Izola. "Zanima me ustvarjanje projekta, ki bo dolgotrajen. Stvari želimo zasnovati na zelo zdrav način. Vem, da se v nogometu stvari ne da narediti prek noči. Želimo vzpostaviti delo z mladimi in fantom ponuditi možnost za razvoj. Ne bomo se veliko pojavljali v medijih, ampak se bomo zaprli in garali v tišini," je naznanil avgusta lani.

Zaradi novega vodstva je izolski klub požel veliko več medijske pozornosti, kot bi jo sicer. Decembra lani pa je novi predsednik dvignil veliko prahu tudi s čistko, saj je po poročanju Sportkluba razpustil celotni igralski kader članske ekipe.

Nekdanji nogometni sodnik je imel vizijo, da bo Izolane vrnil na pota stare slave. "Celotno jesen so imeli možnost dokazovanja. Na koncu so bili šesti. Šesti med šestimi klubi, ki imajo resne ambicije. Cilj pa je bila uvrstitev v drugo ligo. Gre torej za veliko nesorazmerje," je dejal Skomina ob decembrski čistki, v času katere je v klub pripeljal tudi Dareta Vršiča.

Na koncu so bili peti, kar jim je onemogočilo vstop v drugo ligo. Več medijev danes poroča, da je Skomina, domnevno zaradi razočaranja, včeraj odstopil s svojega položaja.

Ker ima Ante Guberac, predsednik koprskega kluba, že dlje časa idejo, da bi Izola postala podružnica Kopra, bi lahko prav on pomagal poiskati novega predsednika izolskega kluba, še poroča sportklub.n1info.si.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
MarijaM |  25 .05. 2022 ob  14: 58
Skomina: "Zanima me ustvarjanje projekta, ki bo dolgotrajen." To pa je bilo res dolgotrajno!