JE BILA TEKMA MED PSG IN CRVENO ZVEZDO PRIREJENA? Sum ilegalnega stavniškega interesa v ozadju

Šport

Pod drobnogledom Evropske nogometne zveze se je znašla tekma drugega kroga lige prvakov med PSG in Crveno zvezdo. Uefa se je začela zanimati za tekmo, potem ko je neimenovani član uprave srbskega kluba stavil kar pet milijonov evrov na poraz s petimi goli razlike. Tekma se je na Parku princev 3. oktobra končala z zmago pariškega kluba s 6:1. Uefa je zaradi suma, da bi bil lahko v ozadju ilegalni stavniški interes, domnevno sporno tekmo prijavila francoskemu državnemu tožilstvu, ki je že sprožilo preiskavo.

Že do odmora so Parižani povedli s 4:0. Neymar je zadel v 20. in 22. minuti, Edinson Cavani v 37. minuti, končni rezultat prvega polčasa pa je postavil Angel di Maria v 41. minuti. Kylian Mbappe je v 70. minuti povišal na 5:0. Častni zadetek za evropske prvake iz leta 1991 je dosegel Marko Marin. Končni izid je postavil Neymar iz prostega strela devet minut pred koncem.

Pri francoskem nadzornem spletnem mehanizmu za elektronske stave Arjelu, ki pokriva dejavnosti v 23 evropskih državah, sicer niso zaznali kakšnih nepravilnosti.

Beograjčani so zanikali morebitno vpletenost v nameščanje izida tekme, o čemer so prvi pisali pri francoskem časniku L'Equipe: "Smo šokirani. Navedbe iz tega besedila lahko povzročijo veliko škodo ugledu našega kluba in zato nogometni klub Crvena zvezda vztraja, da za to zadolženi preiskovalni organi raziščejo ta sum do konca ter pridejo resnici do dna." Francoski časnik L'Equipe je na podlagi pridobljenih podatkov poročal, da naj bi zaslužek za tistega, ki je stavil, ob tako visokem porazu srbskega moštva znašal nekaj deset milijonov evrov.

Deli novico:

Justino |  14 .10. 2018 ob  06: 39
koliko je pospravil Đajić !?
Seit |  13 .10. 2018 ob  23: 51
MA FIXX