"JAVNA TAJNA" JAVNEGA STANOVANJSKEGA SKLADA: Kdo je pooblastil namestnico Petro Gunjač, da na vprašanja na tak način (ne) odgovarja?

Koper

Včeraj se je v Kopru ob 16. uri sestal nadzorni svet Javnega stanovanjskega sklada občine Koper, kjer so, kot smo že napovedali v članku, ki smo ga objavili v ponedeljek, pregledali prispele prijave za delovno mesto direktorja sklada, in v katerem smo poročali, da se je na delovno mesto direktorja sklada prijavilo 11 oseb in da med njimi, tako kot je napovedala, ni trenutne začasne direktorice in siceršnje predsednice nadzornega sveta Mojce Hilj Trivič. Danes smo želeli objaviti nadaljevanje zgodbe in pri tem naleteli na 'zid', imenovan Petra Gunjač.

"Jutri bodo nadzorni svetniki sklada odprli prijave in jih pregledali, nepopolne izločili, kandidate, ki so oddali popolno prijavo, pa pozvali na osebno predstavitev. Razgovore s kandidati bo nadzorni svet opravil predvidoma do 15. februarja, nato pa bo moral predlaganega kandidata potrditi še občinski svet. Po najboljšem scenariju bi novega direktorja dobili predvidoma konec meseca, po občinski seji," je pojasnila Hilj Trivičeva. "Če občinski svetniki predlaganega kandidata ne bodo potrdili, pa bo sledil nov razpis," nam je popolnoma normalno in transparentno, kot je doslej bila navada v vseh primerih, ko smo poročali o javnih razpisih za javna vodilna delovna mesta katere koli javne institucije v Sloveniji, zaupala Hilj Trivičeva, kar smo tudi objavili v članku ta ponedeljek.

Seveda smo želeli danes nadaljevati poročanje o nedvomno po vseh novinarskih standardih javni temi, po seji nadzornega sveta pazite Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Koper in kontaktirali Mojco Hilj Trivič, ki se je opravičila. Povedala je, da ne more podati nobenih informacij, ker je v vlogi začasne direktorice sklada njena funkcija predsednice nadzornega sveta zamrznjena in posledično sploh ni bila fizično prisotna na seji nadzornega odbora. Zato nas je napotila na Petro Gunjač, ki trenutno opravlja to funkcijo. 

Petra Gunjač je sicer namestnica predsednice nadzornega sveta javnega stanovanjskega sklada iz kvote Liste Aleša Bržana, župana Mestne občine Koper. Njen partner, ravno tako iz kvote Liste Aleša Bržana, Davor Briševac, pa je celo predsednik nadzornega sveta še enega javnega podjetja Marjetice Koper. 

Ko iz namestnice Petre Gunjač čez noč postaneš 'predsednica' Petra Gunjač 

Poklicali smo Petro Gunjač, najprej novinarka, in želeli pridobiti informacije, kot po navadi v takih primerih: kako je potekala seja nadzornega sveta. zanimalo nas je, koliko prijav je prispelo, ali so vse veljavne, kako bo potekal naprej postopek izbire novega direktorja in nazadnje tudi, če nam lahko razkrije, kdo se je prijavil. Klasična novinarska vprašanja ob klasičnih podobnih primerih. Novinarka tega portala, ki je poklicala Gunjačevo, ji ni uspela zastaviti praktično niti enega vprašanja. Gunjačeva jo je namreč zelo odrezavo, arogantno in živčno odslovila ter pri tem dvakrat ali trikrat ponovila, "da ne bo ničesar povedala in to je to". 

Po tem ko je novinarka povedala uredniku portala (ne)vsebino pogovora, je Gunjačevo poklical sam in želel preveriti, zakaj tak način pogovora. A je Gunjačeva tudi njega na enak, odrezav, popolnoma neprofesionalen in funkciji, ki jo zaseda, absolutno neprimeren način odslovila in praktično prekinila klic sredi izgovorjenega stavka.

Neverjeten odnos osebe, ki je na javni funkciji javnega stanovanjskega sklada posredno izvoljena s strani občank in občanov Mestne občine Koper, saj to isto javno funkcijo zaseda kot članica stranke LAB koprskega župana Aleša Bržana, ki je, spomnimo, tudi (ali predvsem) zmagal na volitvah z obljubami o transparentnosti in spremembi 'načina delovanja' lokalne skupnosti.

Ker gre za nedvomni javni interes, smo se z novinarskimi vprašanji obrnili tudi na informacijsko pooblaščenko in jo prosili za komentar dogodka, ki ga bomo objavili, takoj ko ga prejmemo. 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  06 .02. 2020 ob  10: 36
To nas čaka če pride Janša na ablast brisanje, brisanje, brisanje
Tine |  05 .02. 2020 ob  20: 57
@vseved

Kaj te resnica boli?
 |  05 .02. 2020 ob  20: 55
Tako je, če okusi oblast primitivec (-ka) , ki pa za to listo oz. stranko ni nič novega .Polna usta demokracije in sprenevedanja o posiljenih kadrovanjih nesposobnežev počasi raztira meglo , zato blagor tistim , ki so to prej že videli , vendar žal niso verjeli ?