JANUAR SE IZTEKA, ZIME PA ŠE NI: Kdaj bo na Primorskem minus, burja ali celo sneg?

Koper

Januar se bliža h koncu, prave zime pa še kar ni in ni. Tudi danes bomo imeli precej jasno vreme, s temperaturami okoli 12 stopinj Celzija. Tisti, ki imate radi mraz in sneg, boste razočarani še vsaj naslednja dva tedna.

"Žal prav nič ne kaže, da bi v naslednjih dveh tednih lahko pričakovali kakšen zimski vremenski scenarij," nam je povedal meteorolog z Agencije RS za okolje (Arso) Brane Gregorčič in dodal: "Iznad Sredozemlja nas bo občasno dosegel bolj vlažen, a razmeroma topel zrak."

Zaradi tega se bo verjetnost rahlega dežja na Primorskem in v Istri povečala že v soboto in nedeljo, bo pa po napovedih meteorologa količina padavin zelo majhna. Tudi v torek in sredo, 28. in 29. januarja, bo občasno možen rahel dež, sicer pa kakšnega burnejšega vremenskega dogajanja v bližnji prihodnosti ne pričakujemo, pravi Gregorčič.

Tudi burja nas še nekaj časa ne bo dobro prepihala. "V torek bo prehodno zapihal zmeren jugo, kakšne močnejše burje pa vsaj do prvih dni februarja ni na vidiku," pojasnjujejo na Arsu. Temperature se bodo na Primorskem še naprej čez dan gibale okoli 10 stopinj Celzija.

"Žal vremenske napovedi za časovno obdobje daljše od 10 dni niso zanesljive, a kaže, da tudi v februarju kakšnega prodora polarne zračne mase ne moremo pričakovati," je še zaključil Gregorčič.

Danes bo kot že napisano precej jasno. Popoldne bo ponekod zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12, v krajih z dolgotrajno meglo okoli 0 stopinj Celzija. Ponoči se bo od jugozahoda pooblačilo, v zahodnih, južnih in deloma osrednjih krajih bo pričelo rahlo deževati. Po neprevetrenih dolinah bo možna poledica. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, ob morju okoli 5 stopinj Celzija.

V soboto in nedeljo bo oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo ali rosilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija. V ponedeljek se bo delno razjasnilo, po nižinah bo precej megle in nizke oblačnosti, piše na spletnih straneh Arsa.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija