JANŠO KRITIKI ZARADI ANGLEŠČINE PRIMERJAJO Z BRATUŠKOVO: Nastop na BBC sproža polemike, kaj menite vi? (VIDEO)

Svet

Premier Janez Janša je v četrtek prek video pogovora sodeloval v oddaji na televizijskem kanalu BBC News, kjer so poudarili, da je Slovenija prva v Evropi razglasila konec epidemije. Zanimalo jih je, kakšne načrte ima vlada za oživitev turistične panoge. Po oddaji so se na Twitterju pojavile nekatere kritike čez premierjevo angleščino. "In vi ste se norčevali iz angleščine Bratuškove," je zapisal eden. Drugi pa so mu stopili v bran: "Nikoli nisem razumela, zakaj bi moral slovenski politik tuj jezik govoriti breznaglasno," je zapisala druga uporabnica.

Premier je v pogovoru za britansko televizijo BBC v četrtek poudaril pomembnost turizma za naše gospodarstvo in napovedal odprtje turistične sezone s 1. junijem. Zagotovil je, da delajo vse, da bodo počitnice pri nas varne. Po skorajšnji odpravi vseh omejitev na meji s Hrvaško smo blizu dogovora tudi z Madžarsko in Avstrijo, je dejal.

Kot je prek video pogovora zatrdil Janša, se trudijo, da bi bili naši turistični objekti varni. Omenil je t. i. korona standarde Nacionalnega inštituta za javno zdravje in dejal, da bodo vsi, ki bodo prišli v naše hotele ali druge turistične objekte, obravnavni v skladu z njimi. "Naredili bomo vse, da bodo počitnice v Sloveniji popolnoma varne," je zagotovil.

 

 

Na vprašanje glede ukrepov, s katerimi namera Slovenija to doseči, je kot najpomembnejši način izpostavil to, da se znebimo virusa. Pojasnil je, da smo v zadnjih 14 dneh zabeležili le po en ali nič novih primerov, ki jih je tako mogoče v celoti izolirati. "Epidemija je v Sloveniji pod popolnim nadzorom," je poudaril v pogovoru, ki ga je danes delil tudi na Twitterju. 

Glede varnostnih ukrepov, ki jih bodo morali upoštevati obiskovalci, je med drugim omenil higienske ukrepe in dejstvo, da nekateri rizični dogodki, npr. delovanje nočnih klubov še niso mogoči. "A skoraj 90 odstotkov turističnih dejavnosti, ki so na voljo v običajnih časih, bo na voljo tudi v tej novi normalnosti," je zagotovil.

(foto: Tomaž Primožič/FPA)

Potrdil je, da z evropskimi partnerji razpravljajo o odpravi omejitev na notranjih mejah sredi junija. "Nekatere države bodo to storile že prej, tudi mi bi lahko," je dejal in dodal, da Slovenija pozorno spremlja epidemiološko situacijo v sosednjih državah. Nekaj težav je s sosednjo Italijo, a tudi tu je v najbližji Furlaniji-Julijski krajini položaj zelo dober, je povedal. "Mislim, da bo naša regija prva odprla meje, kar bo pripomoglo k rešitvi čim večjega dela turistične sezone," je dodal in zaključil s povabilom v Slovenijo, ki da je varna država.

Po Janševem nastopu na BBC se je med uporabniki Twitterja sprožila polemika o njegovi angleščini, pri čemer so nekateri spomnili na nastop nekdanje premierke Alenke Bratušek na CNN.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  23 .05. 2020 ob  23: 59
kot tipičen belogardist govori angleško z dolenjskim naglaskom - mađari isto brez veze - no comment ! Eu in cel svet se nam pa smeje !!!
Tom |  23 .05. 2020 ob  09: 58
Kaj pa vsi angleško govoreči ljudje na svetu vedo ali znajo o angleškem jeziku :), samo Janez Janša zna govorit, lagat in zavajat tudi v, po njegovo, angleškem jeziku! Za njegove neumne in neuke sledeč ovce je poliglot, ma ne za ostale pametne in razumevajoče, ki tekoče govorijo več jezikov!
kokodek |  23 .05. 2020 ob  07: 41
laže, žali, podcenjuje tudi po angleškojQuery112304818728080318391_1590212401882?????