JANŠEVI PODPORNIKI V IZOLI NAPADLI IVANA GALETA: "A ste prišli iz Ljubljane delat zgago? Ma pejdi v k***!" (FOTO, VIDEO)

Izola

Tako kot vsak petek zadnjih nekaj mesecev, so protivladni protesti potekali tudi včeraj. Tokrat je največ pozornosti pritegnil protest v Izoli, kjer je bil "na tapeti" predvsem župan Danilo Markočič. Protesta se je udeležil tudi žvižgač Ivan Gale, ki so ga grdo zmerjali in celo fizično napadli podporniki vlade in Janeza Janše.

V Izoli so številni protestniki protestirali predvsem proti županu Danilu Markočiču in zahtevali njegov odstop. Kritike si je v zadnjih dneh prislužil z afero glede plačila bivanja kmetijske ministrice Aleksandre Pivec v izolski občini - napako je sicer piznal -  in domnevno sporne prodaje oljčnika po izredno visoki ceni.  

Po poročanju medijev, je sicer Markočič že na dosedanje zahteve po odstopu odgovarjal, da je vse v skladu z zakonom in ne razmišlja o odstopu.

Moški v modri majici napadel Galeta

Tokratnega protesta v Izoli se je udeležil tudi uslužbenec Zavoda za blagovne rezerve, žvižgač Ivan Gale. Med snemanjem izjave z novinarko pa je po poročaju Televizije Slovenija prišlo za preprivanja. Do Galeta in novinarke televizije je pristopil starejši moški v modri majici in Galeta napadel najprej z besedami, nato pa še z rokami. "A ste prišli iz Ljubljane delat zgago? Ma pejdi v k***!" je dejal moški, nato pa Galeta odrinil. Vmes so posegli drugi prisotni protestniki.

Na današnjem protivladnem protestu v Izoli, ki se ga je udeležil tudi Ivan Gale, je prišlo do nasilja, ki so ga povzročili podporniki vlade in Janeza Janše. Novinarka Sandra Boršič iz našega koprskega dopisništva TVS je snemala pogovor z Galetom, ko je pristopila skupina kakih osmih moških, oblečenih v modro-rumene majice z napisi "Sem za vlado", "Podpiram Janeza Janšo". Vodil jih je izolski občinski svetnik SDS in predsednik lokalnega odbora SDS Leopold Žolgar. Eden od njih je nato fizično napadel Galeta, ga med zmerjanjem in žaljenjem odrinil , nato odrinil še našo ekipo, skupina pa je nadaljevala z zmerljivkami, žaljivkami, kazanjem sredinca...Radijski kolegici Tjaša Škamperle so grobo prijeli in hoteli iz rok iztrgati mikrofon. Napadli so tudi svetnika Levice in ga stisnili za vrat. Ostro obsojam napad na Ivana Galeta in svetnika. Ostro obsojam napad na našo ekipo in radijsko kolegico. Napad na enega novinarja je napad na vse novinarje tega sveta. Je napad na medijsko svobodo in s tem na demokracijo. Upam, da bodo organi pregona opravili svoje delo!

Objavil/a Eugenija Carl dne Petek, 07. avgust 2020

Na posnetku je sicer viden le en moški, a naj bi h Galetu in novinarski ekipi pristopila "skupina kakih osmih moških, oblečenih v modro-rumene majice z napisi Sem za vlado in Podpiram Janeza Janšo. Vodil jih je izolski občinski svetnik SDS in predsednik lokalnega odbora SDS Leopold Žolgar", je na Facebooku zapisala primorska novinarka Eugenija Carl. Skupina naj bi zmerjala, žalila, kazala sredinca. Novinarki Radia Koper so grobo prijeli in hoteli iz rok iztrgati mikrofon, napadli pa naj bi tudi svetnika Levice in ga stisnili za vrat.

Ivan Gale

Na Policijski upravi Koper so za STAsicer pojasnili, da včeraj v Izoli niso obravnavali nobenega prekrška ali kaznivega dejanja. So pa na Televiziji Slovenija navedli, da bodo opisani dogodek sami prijavili policiji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Denis |  10 .08. 2020 ob  12: 52
Očitno vas bo ta Carlova in rtv spravil ob še tako malo turistov!!!
Tiramola  |  10 .08. 2020 ob  12: 18
Bil v razdalji deset metrov. Nič se ni zgodilo.
Gale bale organizator.
Primorska endivija se je zlagala.Dva transparentna, eden želi da se odpadki podražijo drugi ne zna prodat oljke.
Nič nasilja.
Droga se še naprej prodaja na izolski tržnici. Lp

olor |  10 .08. 2020 ob  09: 50
To vse dela politika, narod pa butast in naseda. Kje je tu policija da ga ni popisala zaradi kršenja JRM? JJ pa se smejo ko ima takšne ovce.
zoran13 |  09 .08. 2020 ob  21: 46
Tako Leopold Žolgar, kot tudi starejši moški v modri majici Slavko, sta oba včasih delala v Mehanotehniki, kjer je bil aktiven v mladinski organizaciji...
Bobi |  08 .08. 2020 ob  21: 07
-2
Ta moški je hrvat
galeb |  08 .08. 2020 ob  19: 56
@Komšo
Tvoje razmišljanje je ozkotirno in enosmerno kot je na desni to v večini. Vidno polje ima domet pol metra pred sabo in plašnice ob straneh...
galeb |  08 .08. 2020 ob  19: 43
13
Moški sploh ni bil Izolan se vidi po njegovem govoru. Pritepen plačanec iz celinske Slovenije! On sam je prišel rompit bale ne pa Gale. Marš nazaj, tukaj te ne rabimo plačanec!
ojoj |  08 .08. 2020 ob  19: 39
@Komšo; od 91 živimo v laži! Res si naiven če mislis, da državo vodi predsednik vlade pa naj bo od katerekoli stranke. Tudi ti, če bi bil predsednik vlade je ne bi vodil.
Prognostik |  08 .08. 2020 ob  16: 22
-23
Če ste neodločeni in siti laži - včlanite se v največjo slovensko stranko SDS.
Prognostik |  08 .08. 2020 ob  16: 20
-3
Zeh. Cela slovenija že ve da je to laž, razen par par izolskih pijančkov.
vseved |  08 .08. 2020 ob  14: 17
16
tudi na obali je začela sikat kača klerodomobranska !
kokodek |  08 .08. 2020 ob  10: 46
podporniki vlade in janše so pokazali vso svojo inteligenco in manire. so res pravi janševiki !!!! njihov ljubljeni vodja je gotovo ponosen nanje, ko nekje v zavetju in dobro varovan, šteje nakradene everčke !!!!!
1