JANŠA ŽE V UKRAJINI: Delegacija zjutraj z vlakom prečkala poljsko-ukrajinsko mejo

Svet

Premierji Poljske, Češke in Slovenije, Mateusz Morawiecki, Petr Fiala in Janez Janša so na poti v Kijev na pogovore z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim z vlakom že prečkali poljsko-ukrajinsko mejo, je za agencijo Reuters potrdil svetovalec poljskega premierja.

Glavni svetovalec poljskega premierja Michal Dwoczyk je novinarjem potrdil, da je delegacija nekaj po 8. uri zjutraj z vlakom prečkala poljsko-ukrajinsko mejo. Kot je dodal, so se za pot dogovorili prejšnji teden na vrhu EU v Versaillesu. V delegaciji je poleg treh premierjev tudi podpredsednik poljske vlade Jaroslaw Kaczynski.

Trije premierji bodo prvi tuji voditelji, ki bodo po začetku ruske invazije obiskali ukrajinsko prestolnico. Kijev bodo obiskali kot predstavniki Evropskega sveta, so sporočili iz kabineta slovenskega premierja.

Namen njihovega obiska Kijevu je potrditev nedvoumne podpore celotne Evropske unije suverenosti in neodvisnosti Ukrajine. Cilj obiska je tudi predstavitev širokega paketa podpore Ukrajini in Ukrajincem, so, tako kot pred tem poljska vlada, danes sporočili iz Janševega kabineta.

"Obisk je organiziran po posvetovanju s predsednikom Evropskega sveta Charlesom Michelom in predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen. Namen obiska je potrditev nedvoumne podpore celotne Evropske unije suverenosti in neodvisnosti Ukrajine. Cilj obiska je tudi predstavitev širokega paketa podpore Ukrajini in Ukrajincem," so, tako kot pred tem poljska vlada, sporočili iz Janševega kabineta.

Kot so dodali, je bila mednarodna skupnost seznanjena z obiskom s strani mednarodnih organizacij, med drugim s strani Združenih narodov.

Premierji naj bi danes prispeli v mesto, ki ga še naprej oblega in napada ruska vojska. Iz središča Kijeva so tudi danes poročali o več eksplozijah. Po poročanju tamkajšnje civilne zaščite so ruske sile raketirale štiri stanovanjske stavbe v več okrožjih, pri tem sta umrli najmanj dve osebi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  15 .03. 2022 ob  17: 35
Kjer je vojna, Janša žari od navdusenja! Ko bubrek v loju. Vojna in nemiri, stanja, ki si jih on najbolj zeli.
Obala1 |  15 .03. 2022 ob  15: 20
Prosim Ukrajince naj ga obdržijo pri njih …če rabi mi bomo pošiljali plačo za njega skupaj z dodatki
@resnica očem skrita ..dobro in točno napisano
td |  15 .03. 2022 ob  13: 29
Bo poskusil že tako neuravnovešenega Zelenskega dodatno podpreti v naporih za začet 3. svetovno vojno?
obalabala |  15 .03. 2022 ob  13: 13
Zdaj bo jajo vse resil.
Istriano |  15 .03. 2022 ob  12: 46
10
Ta je pravi mojster za delati škodo gospodarstvu.
Zvitalisica |  15 .03. 2022 ob  12: 44
Skrita resnica, najbrz dosti tega drzi a nepomembno zdaj, ko padajo bombe na Ukrajino. Neproduktivno nakladanje! Ce bo sestanek danes stvar premaknil samo za mm proti miru je to ze uspeh. JJ ni moja izbira, ce bo pripomogel, kapa dol. Zaradi mene se gre lahko pogovarjat tudi Kucan. Vsak, ki lahko pomaga - hvala mu!
Resnica očem skrita |  15 .03. 2022 ob  11: 14
18
Da je treba to vojno čimprej končati tu nimamo kaj dodat.

Za začetek vas vabim da si ogledate dokumentarec Oliver Stona "Ukraine on fire" iz leta 2015. Bil je na ogled na YouTubu vsa leta, kadar so pričeli prihajati ven dokazi o ameriških biolaboratorijih so ga cenzurirali, zdaj si ga lahko ogledate na Rumble. Potem si oglejte dokumentarec "Donbas" iz 2016.

Problematika je zelo, zelo zapletena in ni tako kot jo nam skušajo prikazati medijo - da je vse črno ali vse belo. In ne mi govorit da je Putin to, Putin ono... Da je baraba to ve ves svet, če je on baraba potem boste z malo truda ugotovili da so Zelenski in njegovi privrženci gangsterji najnižjega ranga. Dovolj je v iskalnik vpisat "Ihor Kolomoyski Zelensky". Vam je kdo povedal da ima Zelenski v Kostariki parkiranih miljardo dolarjev in 35 miljonov vredno hišo na Floridi? Zelenski je pred politično kariero bil igralec, in ne, ni bil igralec kova Tom Cruise da bi si to lahko privoščil...

Ne nasedajte enosmerni propagandi ker je tema zelo kompleksna, skušajte gledat celovito. Ne želim nobenega prepričevat v nekaj ampak vabim da si pogledate in ocenite sami, z malo volje boste našli materijala kolikor želite.
kokodek |  15 .03. 2022 ob  10: 38
ajuto, to je pa nevarno za mir
Ištrijan |  15 .03. 2022 ob  10: 28
10
JANŠA S ČEHI IN POLJAKI V KIJEV

Srčno upam, da ga Rusi temeljito povprašajo po zdravju!
Bella |  15 .03. 2022 ob  10: 24
12
Kdorkoli, kjerkoli na kakršenkoli način lahko pomaga, naj pomaga. Da se čimprej grozljiva vojna konča, da se ljudje lahko vrnejo domov, čeprav marsikdo ne bo imel kam. Uničena življenja, domovi, industrija in uničeni medsosedski odnosi upam se reči za vedno. Napadalec je kljub vsej tej tragediji naredil največjo škodo lastnemu narodu, ki bo še dolgo osovražen in tretiran kot barbarski stepski divjak. Ljudje bodo enostavno izbrisali čudovit ruski jezik, ki je nam Slovanom tako prijeten in blizu, izjemno rusko kulturo, znanost, dosežke na športnih področjih, izjemen prispevek v boju proti fašizmu v drugi svetovni in še in še. Žal racionalnost zgine v takih trenutkih zato Rusi po svetu izgubljajo službo, ne upajo se govoriti glasno po ulicah svetovnih mest, katedre za rusko književnost se zapirajo in še in še....
Za vse nas je dobro, da se to čimprej konča zato pozdravljam ta obisk v Kijevu.