JANŠA ZARADI CARLOVE PONOVNO PRED SODNIKA: V prvem postopku je bil zaradi razžalitve obsojen

Kronika

Po koncu počitnic bo znova več obravnav na sodiščih po Sloveniji. V Celju denimo se na okrožno sodišče v ponovljenem sojenju vrača primer tvita premierja Janeza Janše, s katerim naj bi razžalil novinarki TV Slovenija. 

Janez Janša in Eugenija Carl (v okvirčku)

Na Okrožnem sodišču v Celju se bo v petek začelo ponovno sojenje predsedniku stranke SDS in premierju Janezu Janši zaradi očitkov o razžalitvi novinark TV Slovenija. Celjsko višje sodišče je namreč leta 2019 razveljavilo sodbo okrožnega sodišča, ki je prvaka SDS zaradi razžalitve novinark obsodilo na pogojno zaporno kazen, in jo vrnilo v novo sojenje. To je storilo, ker je nadomestno sodnico porotnico na prvostopenjski obravnavi imenovala nepooblaščena oseba, še preden je bila prvotna porotnica razrešena. Novo sojenje na sodišču prve stopnje mora po sklepu višjega sodišča potekati pred popolnoma spremenjenim senatom.

Celjsko okrožno sodišče je Janšo sicer v prvem postopku zaradi razžalitve novinark TVS Mojce Šetinc Pašek in Eugenije Carl nepravnomočno obsodilo na tri mesece enotne pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo enega leta. Naložilo mu je tudi plačilo stroškov sodnega postopka v zvezi z žaljivim tvitom na račun novinark. Obe novinarki sta Janšo zaradi tvita tožili tudi odškodninsko.

V Kopru v tem tednu štiri obravnave

Na Okrožnem sodišču v Kopru je v sredo na 'sporedu' nadaljevanje sojenja nekdanjemu direktorju Kraškega zidarja Radošu Lipanjetu in nekdanjemu vodji ekonomsko finančnega sektorja Aljoši Komparetu zaradi očitane poslovne goljufije.

V četrtek sledi narok za nekdanjega predsednika uprave Intereurope Andreja Lovšina zaradi obtožbe o ponarejanju in uporabi ponarejenih vrednotnic ali vrednostnih papirjev.

V petek pa narok v ponovnem sojenju nekdanjemu predsedniku uprave Luke Koper Robertu Časarju in nekdanjemu izvršnemu direktorju v Luki Milanu Pučku v zadevi Beltinci ter predobravnavni narok za soobtožene zaradi zlorabe položaja v primeru izčrpavanja DZS.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  01 .03. 2021 ob  07: 43
krivosodje o katerem tako rad govori Janša zgleda, da deluje. V njegovih zdevah se prevečkrat znajdejo nepravilni postopki, kar lahko privede do zastaranja (patria). To pa sploh ne pomeni, da je človek nedolžen....