JANŠA V SVOJEM SLOGU: Tako izgleda njegovo opravičilo, ki mu ga je naložilo sodišče

Slovenija

Predsednik SDS Janez Janša je ob enih zjutraj na Twitterju objavil fotografijo, ki naj bi pomenila javno opravičilo stranki SD zaradi njegovih zapisov o ukradeni judovski vili.

Fotografija je izsek iz sodbe z vsebino javnega opravičila, ki bi ga glede na odločitev sodišča moral objaviti na Twitterju, in sicer: "Tožena stranka, Ivan (Janez) Janša, se opravičujem tožeči stranki, stranki SD, za moje neresnične zapise na družbenem omrežju Twitter o tem, da SD posluje iz ukradene judovske vile na Levstikovi 15 v Ljubljani. Ta vila ni bila ukradena in je SD lastništvo na njej pridobila na zakonit način." Glede na to, da je opravičilo objavil kot fotografijo dela sodbe in ga ni napisal sam, se postavlja vprašanje, ali bo to zadostovalo.

Janša je objavil tri fotografije z izseki sodbe velenjskega okrajnega sodišča iz oktobra lani, ko je sodišče razsodilo, da se mora SDS opravičiti in ji plačati 10.000 evrov. Na prvi je uvod zamudne sodbe, na drugi razsodba, na tretji pa izsek iz sodbe z vsebino javnega opravičila, ki ga je moral glede na odločitev sodišča objaviti na Twitterju. 

Kot je znano, je Janša na Twitterju med 9. avgustom 2019 in 5. julijem 2021 večkrat zapisal, da je vila v Ljubljani, v kateri je sedež SD, ukradena, zaradi česar so SD julija lani zoper njega vložili tožbo. Velenjsko okrajno sodišče je oktobra lani razsodilo, da  mora Janša stranki SD plačati 10.000 evrov odškodnine in se javno opravičiti na Twitterju z zgoraj omenjenim zapisom, kar je naknadno potrdilo tudi višje sodišče v Celju.

V SD so za STA ocenili, da gre "za klavrno opravičilo, ki pravzaprav ni opravičilo". Dodatno so v izjavi za javnost zapisali, da objava opravičila jasno kaže na Janševo priznanje za izrečene laži o "ukradeni židovski vili". "Upamo, da se bo Janša po tem opravičilu dokončno odrekel načrtnemu laganju javnosti, širjenju sovražnega govora in manipulacijam," so zapisali. Navedli so še, da jim Janša dosojene odškodnine še ni poravnal. Če je ne bo poravnal v roku, postavljenem v pozivu pred izvršbo, bodo "nadaljevali s pravnimi sredstvi", so zapisali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stiv Rivs |  20 .09. 2022 ob  12: 25
Janez Janša je objavil posnetek po njegovem krivične sodbe, v kateri je moral pod prisilo sodstva priznati krivdo.
Tako nekako lahko razumemo to njegovo opravičilo.
Spet je on žrtev, a ne da ?