JANŠA SVARI PRED NOVIM "ZAPRTJEM DRŽAVE": Smo na razpotju!

Slovenija

V Sloveniji so v petek ob opravljenih 1159 testiranjih potrdili 34 okužb z novim koronavirusom. Gre za največje število dnevno potrjenih novih primerov od sredine aprila. Predsednik vlade Janez Janša ob tem opozarja na pomen doslednega upoštevanja nujnih omejitev, karantentskih odločb in higienskih pravil.

Doslej so v Sloveniji sicer skupno potrdili 1827 okužb, število smrtnih žrtev ostaja pri 111. V petek je bilo na zdravljenju v bolnišnici 16 oseb, kar je toliko kot dan prej. Nihče ni potreboval intenzivne nege, kažejo vladni podatki.

V petek je bilo največ, sedem novih okužb z novim koronavirusom potrjenih v Velenju, pet v Hrastniku, po tri pa v Cerknici in Ljubljani. Po dva primera sta bila potrjena v Kopru, Dravogradu, Ravnah na Koroškem in Laškem, po en pa v Murski Soboti, Metliki, Mariboru, Kranju, Pivki, Vipavi, Tišini in pri enem tujem državljanu.

NOVA STANOVANJSKA SOSESKA MOMENTO V IZOLI: 175 moderno oblikovanih stanovanj na izjemni lokaciji - izkoristite priložnost, rezervirajte posvet na info točki!

Moderno zasnovana stanovanjska soseska, ki se bo nahajala v Izoli na območju Livad, predvideva gradnjo 175 stanovanj v izmeri od 50 do 250 kvadratnih metrov uporabne površine. Soseska vila blokov oziroma manjših stolpičev bo ponudila visoko kakovost bivanja z ločenimi vhodi in dvigali, estetsko oblikovana, istočasno pa tudi funkcionalna stanovanja, ki bodo z umeščenostjo v samo mesto in z zeleno okolico, prinesli kakovost bivanja sredi mesta, na odlični lokaciji, praktično sredi obalnih mest.

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je v tvitu opozoril, da današnjih 34 novih primerov potrjenih okužb ni samo medicinski problem, ampak zahteva še ogromno poizvedovalnega dela epidemiologov Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), ki se trudijo čim prej odkriti čim več kontaktov potrjeno okuženega, jih opozoriti na nevarnost in napotiti v karanteno.

Kot je premier Janez Janša zapisal na Twitterju, smo na razpotju in samo dosledno upoštevanje nujnih omejitev, karantenskih odločb ter higienskih pravil doma, na delovnem mestu, na poti in na dopustih lahko prepreči množična obolenja, smrti in kolaps zdravstva - ter ponovno zaustavljanje javnega življenja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  11 .07. 2020 ob  17: 07
28
Kakšni pokvarjenci so ti naši. Slovenijo bi zaprli, mejo s Hrvaško pa ne. Saj bi preklinjal pa ne smem.
Koper |  11 .07. 2020 ob  15: 11
30
Se naša vlada sploh vpraša kako je možno da imamo v Kopru v enem dnevu 3?V času ko je virus najbolj razsajal v Italiji smo v par mesecih imeli 4.
Se sploh zavedate v kakšno nevarnost nas spravljate? Nas in naše starše.
Ste seznanjeni s tem da se v trgovskih centrih okužbe širijo pri zaposlenih? In to dovolite.
Zaradi straha pred izgubo službe se ne sme povedati.
Nehajte objavljati karkoli.Ker ste za vse vaše brezvezno blebetanje preveč plačani.
Namerno okužujete.Imejte vsaj toliko vesti da ste tiho.
kokodek |  11 .07. 2020 ob  14: 51
23
najprej bi bilo treba zapreti twitter za politike, ki nimajo jajc stopiti pred ljudi in jih nagovoriti.