JANŠA PREDLOG USTAVNE OBTOŽBE OZNAČIL ZA PATETIČNO POTEZO: "Kolikor slabše za Slovenijo, toliko bolje za stranke SD, LMŠ in Levica"

Slovenija

Premier Janez Janša je glede predloga ustavne obtožbe, ki so ga zoper njega vložile opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB, na Twitterju zapisal, da gre po destruktivni nezaupnici, medijskih umorih koalicijskih partnerjev DeSUS in SMC ter seriji propadlih interpelacij za novo patetično potezo prvorazrednih za destabilizacijo države v času epidemije.

"Kolikor slabše za Slovenijo, toliko bolje za stranke SD, LMŠ in Levica," je v zapisu dodal Janša.

V ločeni objavi se je odzval tudi na navedbe predsednice SD Tanje Fajon ob predstavitvi predloga obtožbe predsednika vlade pred ustavnim sodiščem, da je dovolj sistematičnega kršenja demokratičnih in ustavnih načel, podrejanja države, napadov na medije, spodbujanja nasilja in nestrpnosti. "Drži. Tako jasne samokritike od Tanje Fajon iz stranke SD še nismo slišali. Bodo sledila dejanja? Izselitev iz ukradene judovske vile? Nič več prepovedi sodelovanja medijem na njihovih novinarskih konferencah? Nič več klanjanja množičnim morilcem? Nič več nestrpnega zavračanja vabil predsednika države?" je zapisal.

Poslanci LMŠ, SD, Levice in SAB so danes v DZ vložili predlog ustavne obtožbe Janše. Očitajo mu kršenje več členov ustave in zakonov, med drugim s tem, da naj bi si vlada prisvojila vse pristojnosti upravljanja z epidemijo covida-19 in da ni naročila vseh cepiv proti covidu-19, ki bi jih lahko. Prav tako mu očitajo nefinanciranje Slovenske tiskovne agencije in poseganje v tožilstvo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  03 .04. 2021 ob  11: 11
-4
@ voliga, hočeš povedat, da je vlada kriva, da se stanje ne umirja?
Voliga |  03 .04. 2021 ob  10: 26
Besede so eno dejanja so nekaj drugega.

Dejtvo je, da pri vseh sprejetih ukrepih v epidemiji želenih pozitivnih rezultatov ni. Eno zaprtje lahko upravičiš (ok...nas je presenetilo...), vse nadaljne ne moreš ker potem to pomeni da nekaj mutiš v ozadju ali/in da si nesposoben. In to je edina relevantna resnica.
pinkopalinko |  02 .04. 2021 ob  20: 47
slabše, kot je za SLO, toliko bolje je za IJJ.
Obala1 |  02 .04. 2021 ob  19: 29
enkrat in to kmalu bodo ustrelili v polno in potem se ne bo tako smejal in še naprej zajebaval narod ( enako velja za njegove ritoliznike )
vseved |  02 .04. 2021 ob  18: 04
-8
SPET SO USTRELILI V PRAZNO !
kokodek |  02 .04. 2021 ob  15: 42
janšizem je najhujša epidemija. vlada nam ostareli hudobnež in odvisnik od tviterja, haha