JANŠA: Od torka dalje omejitev gibanja na občine

Slovenija

Premier Janez Janša je v objavi na Twitterju napovedal, da bo zaradi širjenja okužb z novim koronavirusom po Sloveniji s torkom stopila v veljavo omejitev gibanja na občine. Omejitev bo najprej veljala sedem dni za celo državo, sproščanje pa bo potekalo postopoma, po regijah, ki bodo prve omejile epidemijo, je še napovedal.

Kot je v tvitu izpostavil predsednik vlade, število obolelih narašča, zato sprožajo dodatne ukrepe iz vladnega načrta za obvladovanje širjenja epidemije novega koronavirusa. Tako bo s torkom veljala omejitev gibanja na občine, dopuščene bodo enake izjeme kot spomladi, je napovedal.

Omejitev bo najprej veljala sedem dni za celo državo. Sproščali jo bodo postopoma, in sicer po regijah, ki bodo prve omejile epidemijo, je v tvitu zapisal premier. "Naredimo vse, da bo stikov čim manj in da bo mogoče omejitve odpraviti čim prej. Varujmo življenja, zdravje in blaginjo," je državljane pozval Janša. Ob tem je dodal ključnik Zmoremo.

Janša se je v tvitu navezal tudi na današnjo izjavo ministrstva za zdravje, da bo v prihodnjih dneh za bolnike s covidom-19 na voljo več kot 700 postelj. "Aktivnosti za zagotovitev dodatnih kapacitet v zdravstvu potekajo neprekinjeno. Tudi v zdraviliščih in hotelih. Ne bo treba v šotore in na sejmišča," je zapisal Janša.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  26 .10. 2020 ob  11: 09
-1
JJ pa ti si car, strateg In vizionar ...toliko si kritiziral Tita no vidi se da je želja po absolutni moći vecja kot pri njemu ali kateri koli drugi osebi...no to je karakteristika vseh majhnih liderjev brez karizme ...pejdi nekam stran In pusti folk normalno zivet ker od tega tvojega iskomplesksiranega izzvljanja vsi imamo polna Jajca
Paperino |  26 .10. 2020 ob  07: 31
Ta model izgublja kompas. Zdaj že občine zapira, še vedno pa dovoljuje izjeme, ki jih je toliko, da sem izjema že jaz, ker sem bedak in ostajam doma. Zanima me, s kakšno potrebo lastniki nepremičnin in jaht na Hrvaški še vedno lahko hodijo "vzdrževati" svoje apartmaje, barčice, "šume" in nasade. Kaj je tukaj tako nujnega, da vsak vikend opravljajo ta vzdrževanja. Meni zapre najprej kina in gledališča, kasneje gostinski lokal, me omeji na regije, sedaj me niti iz občine ne spusti, lastniki pašnikov v Istri pa v Umag na kavico. Ma bravo janša, veš da ti zaupam, vlivaš mi zaupanje in to tako, da te steram u vra...... mat.....
vseved |  25 .10. 2020 ob  22: 21
Tokrat je Janša pogorel na celi črti Vsi ukrepi so sprejeti prepozno!
Martin Kacur |  25 .10. 2020 ob  20: 37
Itak bo zopet 1100 izjem.
Mitos |  25 .10. 2020 ob  20: 16
Ma kaj lahko kdo pove temu BUM*ARJU, da more malo pocakat, ce zeli videt kaksen rezultat teh njegovih Twit ukrepov?! Vsak dan nekaj doda, ker stevilke rastejo! Za padec stevilk njegovega IQ noben ne twita in se noben ne protestira....predvidevam, da ga je uzalil twit iz ZDA!