JANŠA O "ZLOVEŠČIH NAPOVEDIH AKTUALNE VLADE": SDS bo uporabila vsa parlamentarna sredstva, ki jih ima na voljo

Slovenija

SDS bo uporabila vsa parlamentarna sredstva, ki jih ima na voljo, da se "zlovešče napovedi aktualne vlade" ne bodo uresničile, napoveduje prvak stranke Janez Janša. Na vprašanje o spornih pozivih k nasilju in oboroževanju pa je dejal, da sam k temu ni nikoli pozival.

Ministrstvo za pravosodje je namreč na okrožno državno tožilstvo naznanilo sume kaznivih dejanj, in sicer za različna kazniva dejanja, med drugim javno spodbujanje nasilja ter pozivanje k oboroženemu uporu in rušenju ustavne ureditve, je danes pojasnila ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan.

Sporni naj bi bili zlasti zapisi na družbenih omrežjih nekaterih posameznikov s pozivi k nasilju in oboroževanju, pri čemer so se nekateri pojavljali tudi kot odziv po zapisu predsednika SDS Janše, da je vlada z ukinitvijo dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja "napovedala novo državljansko vojno".

Janša je v današnjem odzivu poudaril, da sam pozivov k oboroževanju ni dajal. "Verjamem pa, da se je marsikdo te zlovešče poteze aktualne vlade, ki zelo spominja na čase, za katere smo mislili, da so za vedno minili, ustrašil," je dejal. Ministrica vlade, ki je storila "zavržno dejanje", pa je tako po njegovem prepričanju torej ovadila samo sebe.

Tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar, ki je izjave, ki so bile po vladni odločitvi o ukinitvi dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja objavljene na družbenih omrežjih, ocenila kot zelo nevarne, je po Janševem mnenju očitke naslovila na napačen naslov. "Mora ga nasloviti na drugi vogal stavbe, v katerem domuje," meni Janša.

Glede svojega zapisa na Twitterju pa je prvak SDS dejal, da je ob osamosvajanju takratni predsednik skupščine Republike Slovenije France Bučar dotedanje obdobje razglasil za konec državljanske vojne. Aktualna vlada pa po njegovih besedah torej ukinja dan spomina na žrtve časa, ki ga je Bučar označil za državljansko vojno. "Kaj lahko torej rečemo drugega kot to, da ta vlada v Slovenijo vrača duh državljanske vojne. In to obsojamo," je še navedel Janša.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  20 .05. 2023 ob  11: 23
samo oštro ! ruparčuka med penziče, grimašenkota med vernike, hojsščuka pa na tajno vadbišče - parcelo v cro, da vadi prostovoljne plačance vajdnike, za neusmilje boj proti zloveščim - da se nouš usrou !