JANŠA NE BO POPUSTIL STEVANOVIĆU: Zanj ima tudi poseben predlog

Slovenija

Premier Janez Janša je na družbenih omrežjih objavil odgovor predsedniku stranke Resni.ca Zoranu Stevanoviću, ki je vlado pozval k odstopu in ukinitvi pogoja PCT. "Ne delajte si iluzij, prav tako ne vaši botri, da bo vlada tem pritiskom popustila," je zapisal Janša.

Izpostavil je tudi, da obstaja preprost način, da se preveri nevarnost covida-19. "Namesto da razgrajate po ulicah, napadate zdravstvene delavce, novinarje in policiste, se javite kot prostovoljci za delo na covidnih oddelkih, delajte tam teden dni brez zaščitne opreme in dokažite Sloveniji, da verjamete v to, kar govorite," se je premier odzval na trditve, da covida-19 ni oziroma da ni nevaren ter da so ukrepi za njegovo zajezitev nepotrebni.

Stevanović, ki je v preteklosti po družbenih omrežjih vabil na sredine proteste, ki so se nazadnje sprevrgli v blokado cest, policija pa je za njihovo končanje uporabila vodni top in solzivec, na družbenih omrežjih sicer znova poziva k udeležbi na protestu v tem tednu. Kot napoveduje, želi izkoristiti pozornost javnosti ob tem, ko bo prihodnji teden v Sloveniji potekal vrh EU-Zahodni Balkan.

Odgovor Stevanoviću: Namesto da razgrajate po ulicah, ovirate promet, napadate zdravstvene delavce, novinarje in...

Objavil/a Janez Janša dne Nedelja, 03. oktober 2021

Janša mu odgovarja, da večji kraval kot bodo povzročili, bolj bo EU razumela in podprla ukrepe, ki jih bo vlada izvajala. "Ozrite se naokrog in videli boste, da je po celotni EU še kar nekaj vam podobnih, ki izkoriščajo stisko ljudi, ovirajo zdravstvene ukrepe, delajo nerede in trdijo, da je zemlja ploščata. Res pa nikjer drugod osrednji mediji iz njih ne delajo herojev." To se po njegovih besedah dogaja samo v Sloveniji, zato imamo nižjo precepljenost od povprečja v EU in v boju z epidemijo plačujemo višjo ceno.

Kljub temu je bilo doslej v Sloveniji vendarle cepljenih že 1.130.000 ljudi oz. 63 odstotkov odraslega prebivalstva. Številni so bolezen tudi že preboleli, nekateri pa se ne morejo cepiti zaradi posebnega zdravstvenega statusa. "Vsi ti skupaj smo talci vas in vam podobnih, ki ste kljub glasnemu razgrajanju v izraziti manjšini in ki sami sebe arogantno proglašate za ljudstvo. V ustavni demokraciji se lahko na ljudstvo sklicuješ toliko, kolikor glasov ti ljudstvo zaupa na volitvah," je izpostavil premier.

"Zaradi vas in podobnih v Sloveniji nastaja tudi velika gospodarska škoda, posledica so višji stroški za zdravstvo, vse preventivne ukrepe in posledično je manj denarja za plače, pokojnine, vrtce, šole in bolnišnice," je še dodal Janša in opozoril, da množična zbiranja brez PCT-pogoja dodatno širijo virus po celi državi, povzročajo bolezen in smrti.

Ob koncu je premier še zapisal, da ravnanje, ki ga Stevanović povzroča in vnaprej napoveduje v dopisu, kaže na utemeljen sum kaznivih dejanj iz treh členov kazenskega zakonika, in sicer 177. (prenašanje nalezljivih bolezni), 297. (javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti) in 354. (nasilje zoper predstavnike tujih držav ali mednarodnih organizacij). "Pristojni organi so dolžni ravnati v skladu z zakonom, sicer sami prevzemajo soodgovornost za posledice, ki jih povzročate," je še opozoril.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  04 .10. 2021 ob  15: 53
Figura di merda. Va cagar ti in Sevanovic. Nobenga od teh dveh ne rabimo.
magik |  04 .10. 2021 ob  12: 10
Izpostavil je tudi, da obstaja preprost način, da se preveri nevarnost covida-19. "Namesto da razgrajate po ulicah, napadate zdravstvene delavce, novinarje in policiste, se javite kot prostovoljci za delo na covidnih oddelkih, delajte tam teden dni brez zaščitne opreme in dokažite Sloveniji, da verjamete v to, kar govorite," se je premier odzval na trditve, da covida-19 ni oziroma da ni nevaren ter da so ukrepi za njegovo zajezitev nepotrebni.

V tem se pa popolnoma strinjam z glavnim vladnim Cefizljem!
Ištrijan |  04 .10. 2021 ob  09: 22
Dajte se uskladit, Hojsek po drugi strani blebeta o možnosti predčasnih volitev....Res da smo v tem času ugotovili, da Hojsek ni ravno biser glede inteligence, vseeno pa bi bilo pričakovati bolj enotno delovanje, sploh pod vodstvom wanna be diktatorja Janšeka
anton |  04 .10. 2021 ob  08: 37
... če pozabimo, da je to napisal janša, kaj v navedenem besedilu je neresnica ...?
kokodek |  04 .10. 2021 ob  08: 02
ubogi marešalo, venomer se mora ukvarjati z nehvaležnim in škodljivim ljudstvom. Bil bi že čas, da vlada sprejme odlok, da se ljudstvo zamenja