JANŠA NAPOVEDUJE TRETJI VAL, KAKO MOČAN BO? Med prednostnimi skupinami za cepljenje tudi šolniki, taksisti, trgovci in poslanci

Slovenija

Vlada bo v bližnji prihodnosti dopolnila strategijo cepljenja, je napovedal premier Janez Janša. Dodal je, da bodo med prednostne skupine za cepljenje uvrščeni vsi, za katere je zdaj obvezno periodično testiranje na okužbo z novim koronavirusom. Ob tem je napovedal, da bo Slovenija tako kot ostale države iskala dodatne možnosti dobave cepiv.

Janša je napovedal, da bodo med prednostnimi skupinami za cepljenje zaposleni v šolstvu, v trgovinah, taksisti, pa tudi DZ in ostali deli kritične infrastrukture.

Čeprav napovedane dobave cepiv še vedno pogosto odstopajo od dejansko dobavljenih, pa se je to področje vendarle nekoliko uredilo, zaradi česar bo v prihodnje možno v večji meri ugotoviti oz. določiti, kdaj bo kdo prišel do cepljenja. Ne bo pa to možno natančno določiti, ker smo odvisni od dejanskih dobav cepiva, je dejal.

Slovenija bo tako kot ostale države iskala dodatne možnosti dobave cepiv. "Delamo napore v tej smeri, še vedno pa je treba imeti v ospredju varnost, verodostojnost in zaupanje v cepivo, sicer nismo z nabavo nič dosegli," je povedal premier.

V prihodnjih dneh, po srečanju evropskega sveta, bodo tako povabili vse poslanske skupine na pogovor o nadaljnjem spopadanju z epidemijo.

Sicer pa je Janša opozoril, da je dejstvo, da je pred nami tretji epidemični val, "vprašanje je samo, kako bo močan".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  24 .02. 2021 ob  10: 10
Če se spomnimo njegovih napovedi glede novoletnega sproščanja, pa odpiranja trgovin, smučarje... bi kot vedeževalec najverjetneje bankrotiral. Kot politik ki nima pojma o epidemiologiji pa si domišlja in jemlje pravico strašenja in zavajanja. Bolje bi mu bilo da je tiho in pusti stroki da komunicira.
vseved |  24 .02. 2021 ob  09: 58
Eden in edini vsevedni produk kumrovške komunistične šole.