Jankovića danes čaka zaslišanje na NPU

Ljubljanskega župana Zorana Jankovića danes ob 9. uri v zvezi z afero Stožice čaka zaslišanje na Nacionalnem preiskovalnem uradu (NPU). Preiskava sicer teče že dlje časa, prve ovadbe pa naj bi bile po nekaterih informacijah kmalu vložene. Današnje zaslišanje ne bo prvo Jankovićevo srečanje s kriminalisti zaradi zadeve Stožice.

Nazadnje je policija hišne preiskave opravila decembra, ko je preiskala dom ministra za obrambo Romana Jakiča. Tudi njega so preiskovalci že enkrat zaslišali, in, kot je za STA povedal njegov zagovornik Miha Kozinc, dvomi, da ga bodo še kaj vabili. Jakiča v aferi Stožice preiskujejo zaradi domnevne zlorabe položaja in prevar pri pogodbah v času, ko je bil še direktor Zavoda Tivoli.

Zaradi suma nepravilnosti pri financiranju Stožic so kriminalisti hišne preiskave septembra 2012 med drugim opravili tudi na domu ljubljanskega župana Jankovića, v prostorih mestne hiše, v prostorih Grepa, ki je v partnerstvu z občino gradil športni objekt Stožice, ter v prostorih Electe, ki je v delni lasti Jankovićevih sinov.

V hišnih preiskavah so zasegli obsežno dokumentacijo, ki jo sedaj preiskujejo, ta dokumentacija pa je, kakor so večkrat povedali na policiji, pokazala še na nove sume kaznivih dejanj.

Tožilstvo je sum kaznivih dejanj pri transakcijah sredstev Mestne občine Ljubljana za Stožice naznanilo že januarja 2012. Občinska sredstva naj bi prek Grepa in Baze Dante končala na zasebnem računu podjetja KLM Naložbe v večinski lasti Zorana Jankovića. Janković trdi, da pri teh transakcijah ni bilo nič spornega, saj da gre za vrnjeno posojilo.

jurćek |  08 .01. 2014 ob  08: 17
još jedan lupeža, banda nasnifana