Janković ne podpira trgovanja z ministri

Ljubljanski župan Zoran Janković ne podpira trgovanja z ministri, ki ga predlaga prvak DeSUS Karl Erjavec. PS naj bi namreč stranki DeSUS predala urad za zamejce in Slovence po svetu, ki ga vodi Tina Komel, saj bo PS predlagala kandidata za zdravstveno in gospodarsko ministrstvo. Janković meni, da je tako trgovanje nespodobno in nedopustno.

Janković je na današnji novinarski konferenci povedal, da je o pogovorih glede ministrskih menjav prebral v medijih. Zdi se mu nenavadno, da Erjavec zagotavlja, da se borijo za upokojence, hkrati pa se odreka ministrstvu za zdravje. Ocenil je, da Erjavec ob prihodu v vlado najbrž ni vedel, kako težko je zdravstveno področje, in dodal, da nekdanji zdravstveni minister DeSUS Tomaž Gantar v dveh vladah ni naredil "praktično ničesar".

Janković je komentiral tudi možna kandidata za zdravstvenega in gospodarskega ministra oziroma ministrico. PS naj bi za zdravstveno ministrico predlagala Alenko Trop Skaza, za gospodarskega ministra pa Metoda Dragonjo. Dragonjo Janković pozna kot kolega in je po njegovem mnenju dober kandidat, svoje sposobnosti in odgovornost je pokazal že v Leku. Kandidatko za zdravstveno ministrico pa župan pozna kot resno osebo. O popolnitvi vladne ekipe bodo danes pri premierki Alenki Bratušek razpravljali koalicijski partnerji, popoldne pa bo o tem razpravljal še svet DeSUS.

sveti jurij |  11 .02. 2014 ob  16: 50
Naj se raje pripravi na bivanje na Dobu.