JANKOVIĆ BI ODPRL TERASE LOKALOV: To bi naredil tako

Slovenija

Ljubljanski župan Zoran Janković ocenjuje, da bodo turizem in z njim povezane panoge še dolgo čutile posledice koronakrize, zato pa ima idejo, kako vrniti gospodarstvo na 'zeleno vejo', začenši z odprtjem lokalov in zagonom potniškega prometa.

Janković meni, da bi se lahko odprle terase gostinskih lokalov. Pri tem je pomembno, da se umakne vsaka druga miza in naredi primerna razdalja med gosti, kar velja za družinske člane.

Prav tako si Janković želi, da bi še v tem tednu stekel javni potniški promet. Kot je povedal za Radio Bob, bi avtobusi vozili po nedeljskem voznem redu in samo ključne linije. Vstop bi bil mogoč le pri srednjih in zadnjih vratih. Avtobusi in vlaki po Sloveniji namreč stojijo že od 16. marca.

Med tistimi, ki bi prav tako lahko odprli duri, je po mnenju ljubljanskega župana tudi tamkajšnji živalski vrt, saj se obiskovalci lahko držijo vseh vladnih ukrepov in navodil. Tudi sam priporoča gibanje v naravi, le red je potrebno spoštovati, kot pravi, družinsko okolje in razdalje.

Živalski vrt se mu zdi za to primeren, ker ga obiskujejo družine, otroci v tem času potrebujejo zabavo, pa tudi živali pogrešajo obiskovalce. Kot je že pred dnevi preko družbenih omrežij sporočil Janković, v teh dneh potrebujemo gibanje in veselje otrok.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija