Jakič prepričan v zakonitost in transparentnost svojega ravnanja

Obrambni minister Roman Jakič pravi, da je bila današnja hišna preiskava na njegovem domu opravljena na podlagi njegovega privoljenja. "V tem smislu sem tudi v naprej pripravljen v polni miri sodelovati s preiskovalnimi institucijami. Prepričan sem namreč v zakonitost in transparentnost svojega ravnanja v prejšnji službi," je zapisal minister.

Jakič je v pisni izjavi za javnost še potrdil, da se je preiskava Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) nanašala na obdobje njegovega vodenja Javnega zavoda Šport Ljubljana, ki se je končalo pred dvema letoma. Pri preiskavi po njegovih besedah niso bila najdena nobena zanj obremenjujoča gradiva.

"Pogodba, katere podpis se mi očita, ni bila zaradi odložnih pogojev, ki jih nedvoumno vsebuje in niso bili nikoli izpolnjeni, realizirana," poudarja Jakič in dodaja, da tako ni povzročila nikakršnih finančnih posledic niti Mestni občini Ljubljana, niti Zavodu šport Ljubljana, niti davkoplačevalcem, ter se v tem smislu z njo nihče ni mogel okoristiti. "Prepričan sem, da bodo v toku preiskave ta dejstva obveljala," je dodal.

NPU je danes na območju ljubljanske policijske uprave danes izvajal več hišnih preiskav, v katerih so iskali dokaze kaznivih dejanj na škodo ljubljanske gospodarske družbe pri sklenitvi pogodb glede najema prostorov v Stožicah. Pridržani sta bili dve osebi, aktivnosti pa so bile usmerjene v iskanje dokazov za utemeljitev suma zlorabe položaja pri gospodarski dejavnosti in preslepitve pri pridobitvi posojila.

pinko |  12 .12. 2013 ob  07: 00
Nekaj je podpisal in sestavljeno, vendar baje ni škode, že namen neglede na to je ali ni je kazniv dejanje, mar ne?
šemo |  11 .12. 2013 ob  21: 23
Nasprotuje nastanku slovenske vojske, a glej ti njega,postane obrambni minister.Ma je še en furbo tu med nami, ki nasprotuje osamosvojitvi SLO, a glej ti njega, postane njen ambasador.