JADRANJE SE JE VRNILO V PORTOROŽ: S prvimi regatami pričetek 44Cupa

Piran

V sredo se je v Portorožu, ob deževnem in mrzlem vremenu, z uradnim treningom začela prva regata letošnje sezone jadralnega razreda RC44. Hkrati je to tudi prva regata po leto in pol dolgem premoru, saj je bila lanska sezona, v kateri naj bi se uvodna regata odvila ravno v Portorožu, v celoti odpovedana. Osem ekip, ki zastopajo šest držav, se bo tako v Piranskem zalivu do nedelje merilo na hitrih, slokih karbonskih jadrnicah. Prve regate jih čakajo že danes.

Razred RC44 velja za enega najprestižnejših v jadralskem svetu, saj združuje premožne poslovneže, ki kot lastniki svoje jadrnice tudi krmarijo, ter v njihovih ekipah številne izjemne jadralce, tudi nosilce olimpijskih kolajn, udeležence regat za Pokal Amerike in drugih velikih jadralskih dogodkov, sporočajo organizatorji, Športno društvo GoSailing in Jadralni klub Pirat.

Član ruske ekipe Nika in vodja organizacijskega odbora regate, Mitja Margon, se zaveda, da so zaradi epidemije koronavirusa časi še vedno negotovi, a upa, da jim bo letošnjo sezono uspelo izpeljati v celoti. Zaradi epidemioloških ukrepov bodo morali vse objadralsko dogajanje tokrat izpustiti. "In tudi ves dogodek bo potekal v 'mehurčku', zakupili smo cel petzvezdični hotel v središču Portoroža, v katerem so nastanjene vse ekipe in vsi ostali udeleženci, razen lokalnega regatnega odbora, ki ne bo v kontaktu z udeleženci in tekmovalci, zagotovili smo redna testiranja, dostop do pomolov bo omogočen samo akreditiranim, interakcije s publiko in zunanjim svetom ne bo, odpadel bo ves spremljevalni program, druženja po jadranju in obiski gostov," je pojasnil Margon.

Tekmovalni del pa seveda ostaja. Do nedelje bo v Piranskem zalivu tekmovalo osem ekip, ki zastopajo šest držav, in sicer Francijo, Švedsko, Rusijo, Monako, Veliko Britanijo in Slovenijo. Predvidenih je pet regat, najboljša ekipa pa bo dobila Elanove smuči. Iz Portoroža se bo flota nato preselila v Anglijo, Italijo ter na zadnjo regato sezone na Lanzarote na Kanarskih otokih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Cazzimperio  |  22 .05. 2021 ob  08: 51
Lep dogodek. Ta pravi veter v jadra.