JADRALCI IZ IZOLSKEGA KLUBA BURJA ZASIDRALI NA 10. MESTO: Pred vrati je 55. Barcolana

Izola

Ameriški Morning Breeze s krmarjem Michaelom Norrisom je v petek v Izoli osvojil naslov svetovnih prvakov v razredu L30. Američani so za točko premagali madžarsko ekipo Tranquillo z Attilom Bakonyuijem za krmilom. Bron se je zalesketal okoli vratu Petra Tenke in članov posadke Present Perfect z Madžarske.

Regatni odbor jadralnega kluba Burja se je izkazal z devetimi izpeljanimi regatami, pri čemer je zadnja štela dvojno, sredino so izpeljali v burji.

Jadralci pa so poskrbeli za zanimivo prvenstvo, saj je prav zadnji plov odločal o zmagovalcu. Pred njim je prvo in drugouvrščenega, ekipo Tranquillo in Morning Breeze, ločevalo samo pet točk, po preobratu pa so se veselili Američani, ki so v finalu zasedli drugo mesto, Madžari pa peto.

Slovenski jadralci Erik Rodica, Janez Zabukovec (JK Jadro Koper) in Toni Rebec (JK Olimpic Izola) so jadrnico Entropy pod poveljem irskega krmarja Fraserja Browna zasidrali na 10. mesto.

Ta konec tedna je namenjen sloviti Barkovljanki. Že v ponedeljek pa se bodo začele priprave na novo veliko tekmovalno dogodivščino - evropsko prvenstvo mladinskega razreda Ilca 4, ki bo prihodnjo pomlad v Izolo privabilo približno 300 tekmovalcev in najmanj enkrat toliko spremljevalnega osebja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija