IZSILJEVANJE IZOLSKEGA GOSTINCA SPET NA TAPETI: Ponovno sojenje se vrača na začetek

Kronika

Ponovno sojenje obdolženima iz zadeve Kobra Valonu Hoxhaju in Eltonu Shkurtiju zaradi očitkov o izsiljevanju izolskega gostinca se bo očitno kmalu vrnilo na začetek. Tožilstvo namerava namreč predlagati združitev te zadeve s sojenjem domnevnemu sostorilcu Florimu Hoxhi, ki je bil nedavno izročen slovenskim oblastem.

Ob začetku današnjega naroka je tožilka Janja Hvala pojasnila, da je Florim Hoxha zdaj v Sloveniji in da je tožilstvo zanj predlagalo ukrep javljanja na policiji.

Valon Hoxhaj se je ob tem priglasil k besedi in poudaril, da se je Hoxha na Kosovu sam predal policiji in da je soglašal z izročitvijo slovenskim organom.

Državna tožilka je napovedala, da bo preiskava zoper Hoxho verjetno končana v kratkem in da bo tožilstvo nato predlagalo združitev postopkov zoper Hoxhaja in Shkurtija ter zoper Hoxho, saj da gre za sostorilstvo in za izvajanje istih dokazov.

Ker bo v primeru združitve zadev glavno obravnavo treba začeti znova, je sodnik Matevž Gros tako sklenil, da za danes predvideno zaslišanje priče ni smiselno in narok tudi zaključil.

Hoxhaj in Shkurti naj bi junija 2016 izsiljevala izolskega gostinca za plačilo namišljenega dolga in mu pri tem tudi grozila s smrtjo. Vendar je prvostopenjsko sodišče ocenilo, da ni bilo dovolj dokazov za očitano kaznivo dejanje, konkretneje izpoved domnevnega oškodovanca ni bila dovolj zanesljiva, da bi na lahko na njeni podlagi obtožena obsodili. Višje sodišče je nato oprostilno sodbo razveljavilo in zadevo vrnilo v ponovno sojenje.

Hoxhaj je sicer v priporu, saj ga je prvostopenjsko sodišče maja 2018 kot vodjo hudodelske združbe Kobra, ki se je ukvarjala s preprodajo prepovedanih drog in s prevozi ilegalcev, obsodilo na devet let in 10 mesecev zapora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija