IZRAELCI MNOŽIČNO ARETIRALI IN PONIŽALI PALESTINSKE CIVILISTE: Vključno z zdravniki, akademiki, novinarji in starejšimi moškimi (FOTO)

Svet

Posnetki množičnih aretacij v Gazi so sprožili zaskrbljenost, saj so morali moški v spodnjem perilu in z zavezanimi očmi poklekniti na cesto. Nesrečneže so nato odpeljali z vojaškim vozilom.

Okoliščine dogodka niso popolnoma jasne, vendar so nekateri pridržani identificirani kot civilisti, ki niso znani kot pripadniki militantnih skupin. Izraelske sile so vstopile na ulice in pozvale vse moške, naj pridejo ven, pri tem pa so izvedle množične aretacije, poroča CNN.

Organizacija Evro-sredozemski nadzornik človekovih pravic je delila sliko enega od pridržanih, ob tem pa obtožila izraelsko vojsko, da je "pridržala in hudo zlorabila več deset palestinskih civilistov."

Pričevanja navajajo, da so izraelske sile naključno in samovoljno aretirale različne osebe, vključno z zdravniki, akademiki, novinarji in starejšimi moškimi.

Izraelski mediji so objavili fotografijo, ob tem pa trdili, da gre za predajo članov Hamasa. Tiskovni predstavnik Izraelskih obrambnih sil (The Israel Defence Forces, kratica IDF) je pojasnil, da aretirajo vsakogar, povezanega s Hamasom, za nadaljnje zaslišanje.

Portal Al Arabi Al Džadid navaja, da je med pridržanimi tudi njihov novinar, skupaj z več člani svoje družine. Tamkajšnji prebivalci so za omenjen portal pripovedovali o ponižujočih aretacijah in odvzemu svobode, kar je sprožilo dodatne zaskrbljenosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  10 .12. 2023 ob  18: 44
-2
Ala,noben okoli noce Palestincev cetudi so muslimani in brat bratu pomaga v teoriji.
Hamas izstreli raketo v najvecji guzvi proti Izraelu in vsi ploskajo in zvizgajo.
Ko bomo dobili tudi mi nekaj njihovih ker je splosno mnenje da so ilegalni migranti lacni in ubogi in jim je treba pomagat bo pjevala tuzna pjesma.
Kaj te briga  |  10 .12. 2023 ob  13: 27
Žide je hotel Hitler iztrebiti! Po tem kar delajo s Palestinci v gazi bi mu dal prav!!!
manemebasat |  09 .12. 2023 ob  13: 57
-1
Genocid? Tisoci muzijev se pobija med sabi non stop pa nihce nic ne rece. Ko pa zidje usekajo nazaj je pa takoj halo!
kokodek |  08 .12. 2023 ob  16: 28
Izraelci ravnajo enako kot so nacisti z njihovimi predniki. Cel svet gleda genocid in se spreneveda!!