IZOLSKO SONČNO NABREŽJE LE ZA PEŠCE? Občina za mnenje sprašuje prebivalce

Izola

Občina Izola na spletu preverja, ali si občani želijo stalne cone za pešce na Sončnem nabrežju. Svoje mnenje o tem, ali ta predel mesta popolnoma zapreti za promet, lahko prebivalci, pa tudi drugi, izrazite v kratki anketi.

Kot so nam pojasnili v občinski službi za odnose z javnostmi, je namen anketiranja preverjanje javnega mnenja, konkretno o morebitni vzpostavitvi stalne cone za pešce na območju Sončnega nabrežja. "To bo delno zaprto v poletnem času že tretje leto zapored," pravijo.

Na občini dodajajo, da se bodo tudi na podlagi anketnih rezultatov in spremljanja učinkovitosti ukrepov pristojne občinske službe odločale o nadaljnjih korakih.

Zanima nas, ali si občani želite stalne cone za pešce na Sončnem nabrežju? Svoje stališče lahko delite v spletni anketi: https://www.1ka.si/a/17747be1 Zahvaljujemo se vam za sodelovanje.

Objavil/a Občina Izola - Comune di Isola dne Četrtek, 31. marec 2022

Anketa je kratka, sestavljena le iz enega vprašanja, ali si občani želijo stalne cone za pešce na Sončnem nabrežju. Občani so svoje mnenje o tem izrazili tudi na družbenem omrežju Facebook. Medtem ko nekateri menijo, da bi bila zapora nabrežja smiselna le ob vikendih, saj je vzporedna peš pot dovolj široka, drugi menijo, da vsaj med turističnimi konicami tudi široka promenada ob morju ne zadostuje velikemu številu sprehajalcev, ki so se zato primorani tam premikati v 'gosjem redu'. Komentatorji niso pozabili niti na rolkarje, mamice z vozički in druga popularna prevozna sredstva ter nenadzorovano širjenje teras tamkajšnjih gostinskih lokalov.

Med rešitvami, ki so jih poleg zapore nabrežja navedli nekateri uporabniki, so tudi zgledi Pirana – parkirišče oziroma garažna hiša in Kopra, ki v starem mestnem jedru ponuja prevoz s Kurjerco. Opozorili so še, da je pred zaporo območja za promet nujno urediti nekatere od teh predpogojev, da bi pešcona sploh lahko zaživela.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  06 .04. 2022 ob  13: 50
Predlagam vsem občanom, da naj prostestirajo proti terasam od lokalov na sami promenadi pa ne bo potrebno po zaprtju ceste ! Imamo poln k**** teh županov, ki nas odrivajo v morje...moti pa jih kolo, kajne. Avti parkirani ob cesti pri lokalih ne motijo nobenega jQuery112303695423109634568_1648899947763?
anton |  06 .04. 2022 ob  12: 57
@MarijaM
... vsekakor se strinjam z vami, da mora biti omogočen dostop za dostavo (v določenih urah dopoldne in popoldne), sprejem turistov (ko razložijo prtljago), prevoz starejših in invalidnih oseb do čim bližje točke prebivališča ..., vsi centri starega zgodovinskega mestnega jedra v turističnih krajih so v mestih omejeni s prometom in parkiranjem (lahko pogledamo že k sosednjim občinam ali v tujino ...
MarijaM |  06 .04. 2022 ob  12: 33
-3
Občasno / vikend zaprtje promenade za promet ok, dolgoročno pa kategorično ne. Izola ne bo še en Piran. Družine z otroci, starostniki, invalidi ter nenazadnje vsakdo,ki tedensko gre v npr. Eurospin in nakupi za cel teden potrebščin mora imeti možnost raztovoriti prtljago čim bližje domu.
Pjero Shriba |  06 .04. 2022 ob  11: 09
Mef?
Ma kaj je ta gospod?
Animator, novinar, pevec, politik, proletarec, menežer, partijec, liberalec, podjetnik ?
Pravi Kumrovški multipraktilk.
Kaj je doštudiral, a ima kako diplomo ?
ManofSteel |  06 .04. 2022 ob  10: 52
V Izolim imamo Mefa kjer lahko dela kar hoče...odpre lokal na stroške občine, zasede celotno Ljubljansko Ul....nikomu ne može ništa ! Moti jo pa ga trgovine z stojali na promenadi...zanimivo. Levnuhar en dan te bo tema pojedla !!
anton |  06 .04. 2022 ob  10: 29
12
... v izoli je kaos z vozili v centru mesta, mandraču, že leta ..., vozila so parkirana na parkirnih mestih za invalide, dostavo, kjer je omejen čas, tudi po več dni ... občina in za to pristojne službe so s tem seznanjene, žal efekta ni ... mogoče pa na teh mestih lahko parkirajo samo izbranci oziroma znanci ... takšno je žal stanje v naši lepi izoli ...
... rešitev je navedel že eden izmed občanov v članku, isprazniti center mesta s "pločevino", zgraditi podzemno večnivojsko garazno hišo "pri ladjedelnici" in brezplačen prevoz z električnima minibusoma do centra ...