IZOLSKI SKAT SE JE VRNIL DOMOV: Nova direktorica Anamarija Stančič napoveduje tudi nove zaposlitve

Izola

Skat Skupino d.o.o., najbolj znanega dobavitelja pisarniškega potrošnega materiala pri nas, je v minulem letu in pol doletelo nekaj sprememb: zamenjala je lastnika in ukinila skladišče v Izoli. A zdaj se skupina z zelo dolgo tradicijo v domače okolje vrača močnejša kot kdajkoli prej. Po procesu prestrukturiranja, v katerem je dobila tudi novo vodstvo, je na novi lokaciji v Izoli uredila nov grosistični center, v katerem dobite vse od pisarniškega materiala in tehnike do sanitarnega in šolskega programa ter poslovnih daril.

Skat je eden najbolj znanih dobaviteljev pisarniškega materiala pri nas.

Podjetje Skat, katerega lastnik je maja 2019 postalo hrvaško podjetje Makromikro grupa, je decembra doletel proces prestrukturiranja. Pripravili so novo strategijo podjetja in okrepili prodajne moči. Vodenje podjetja je z decembrom prevzela Anamarija Stančič, ki je v svoji preteklosti delovala na številnih vodstvenih in vodilnih delovnih mestih v uglednih slovenskih podjetjih, kot so Droga Kolinska, Žito in Tuš, skozi karierne izkušnje pa je pridobila specialistična znanja s področja trženja in vodstva.

"Nova strateška usmeritev podjetja bo predvsem usmerjena h kupcem in zadovoljitvi njihovih potreb. Pomemben člen pa bodo tudi zaposleni in njihovi interesi. Proces prestrukturiranja je terjal tudi določene kadrovske zamenjave. Trenutno imamo 13 zaposlenih, načrtujemo pa še določene nove zaposlitve. Posebej smo ponosni, da so v novi organizaciji številni dolgoletni sodelavci in nova izpopolnjena kadrovska okrepitev," pravi nova direktorica.

Anamarija Stančič

NOV GROSISTIČNI CENTER V IZOLI

Prenovljeno podjetje se je tako decembra vrnilo v Izolo, v prostore nekdanje trgovine Eurospin na lokaciji Polje 21, bolj poznani pod imenom Ruda. "Dalj časa smo iskali skladiščni prostor in pisarne tlorisa, kot je ta na Rudi, pa ga ni bilo na voljo. Sedaj so se nam datumi pravšnje ujeli, nam je potekel najem nekdanjega prostora, na Rudi pa se je istočasno izpraznila lokacija, v katero smo se lahko takoj vselili. Lokacija je zelo prikladna naši dejavnosti, saj je enostavno dostopna za transportna vozila, prostorsko zelo prikladna skladišču, prostorska razporeditev pa je pravšnja za našo dejavnost," je zadovoljna Stančičeva.

Skladišče na novi lokaciji je že odprto, v njem pa je tudi trgovina za pravne osebe. Strankam so vrata odprta vsak delavnik med 8. in 16. uro, ob sredah do 17. ure, ob petkih pa do 15. ure.

Nov grosistični center je novo domovanje dobil na Rudi v Izoli.

V izolskem Skatu vam ponujajo več kot 2800 različnih izdelkov. Prodajajo celoten asortiman pisarniškega programa in tonerje, raznovrstne izdelke toalete, čistil in osebne nege ter promocijski program. Za slednjega so uredili razstavni prostor, v katerem si lahko stranke izdelke tudi ogledajo. "Med njimi so klasični promocijski izdelki kot tudi najnovejši trendni izdelki iz naravnih in bio materialov," pojasnjuje direktorica. Ponujajo pa tudi storitev najema tiskalnikov.

IZDELKE VAM HITRO IN VARNO DOSTAVIJO V PISARNO

Kupci pa lahko nakup opravijo tudi iz domačega naslonjača, kar omogoča sodobna internetna stran podjetja. "Našim kupcem nudimo hiter rok dostave v roku 24 ur kar v pisarno podjetja. Storitev bo naša prva odlika, zato jo želimo v prihodnje še izboljšati," pravi direktorica. Storitev dostave je še posebej dobrodošla v teh izrednih časih epidemije koronavirusa, pri čemer Stančičeva poudarja, da so njihovi dostavljavci opremljeni z ustreznimi zaščitnimi sredstvi. "Skrbimo tako za varnost naših zaposlenih kot varnost kupcev. Ob varnih ukrepih omogočamo hitro dostavo praktično v pisarno naročnika."

Podjetje si je na Rudi uredilo tudi veliko skladišče.

"Ob tem velja poudariti, da smo naše tržne in dostavne aktivnosti usmerili k izraženim potrebam naših kupcev. Prisluhnili smo njihovim potrebam, željam in tako oblikovali dovršeno storitev dostave," dodaja direktorica. Nič čudnega torej, da je skupina Skat vodilna na tem področju v regiji. V svojem portfelju imajo veliko število kupcev, med katerimi so tudi velika podjetja, kot na primer Intesa Sanpaolo Bank, Deželna banka Slovenije, zavarovalnica Generali, Zavarovalnica Triglav, Žito, Atlantic grupa, Eurospin in tako dalje.