IZOLSKI RIBIŠKI PRAZNIK SE VRAČA: S pestrim programom za raznolike okuse

Izola

V petek in soboto, 19. ter 20. avgusta, bo izolsko staro mestno središče po nekajletnem premoru spet razživel ribiški praznik. Prireditev z več kot polstoletno tradicijo je posvečena ribiškemu značaju nekdanjega otoškega mesta in poteka pod okriljem Občine Izola.

Kot pravijo na Centru za kulturo šport in prireditve Izola, bo letošnji ribiški praznik v prvi vrsti zaznamovan z odlično morsko kulinariko in spremljevalnim programom. Po lokalnih in drugih dobrotah bo dišalo na več lokacijah, in sicer na Istrski tržnici na Sončnem nabrežju, na osrednjih prizoriščih, Velikem trgu in Lonki, kjer bodo svoje mesto našli tudi ljubitelji mesnih jedi, kulinarična ponudba pa se bo nadaljevala še na severnem pomolu, kjer bo v soorganizaciji Turističnega združenja Izola potekal Pomol okusov, ter v obstoječih gostinskih obratih, saj bodo gostinci za to priložnost razširili svojo dejavnost. Ponudniki gostinskih storitev bodo goste razvajali s svojimi dobrotami med 19. in 2. uro.

Program za raznolike okuse

Dogajanje se bo pričelo v petek ob 19:30 s sprevodom Pihalnega orkestra Izola v ritmu koračnic od začetka Sončnega nabrežja do Velikega trga. Pred živahnim večernim dogajanjem ob 21:00 bo prostor namenjen tudi za tradicionalne športne prireditve, kot sta na primer veslaška in jadralna regata s krstom mladih športnikov na severnem pomolu. Program bo dodatno obogatila revija starih bark.

Glasbeni program bo povezal mesto na dveh osrednjih prizoriščih. Tako v petek kot v soboto se bo zabava na Velikem trgu in na Lonki pričela ob 21:00, na obeh odrih pa se bosta zvrstili po dve glasbeni skupini. Petkov večer na Velikem trgu bo potekal ob glasbeni spremljavi 500 Pound – U2 Tribute banda in se zaključil ob živahnih ritmih skupine Soulfingers, medtem ko bodo sočasno Lonko oživeli plesni ritmi skupin Roxie in Rok’n’band.

Uvertura v sobotni večer na Lonki bo namenjena ljubiteljem latinsko-ameriških ritmov – ob 20:00 se bo predstavil plesni klub Soy Cubano, na Velikem trgu pa bodo na svoj račun prišli vsi, ki se radi predajo rock glasbi. Obiskovalce na Lonki bo kasneje zabavala skupina Ne me jugat, sledili bodo Primorski fantje, medtem ko bo na glavnem izolskem trgu večer odprla skupina King Foo, zaključila pa legendarna zasedba Dan D.

Z animacijo in igrali bo poskrbljeno tudi za otroke. Na manjšem prizorišču ob Lonki bo adrenalinski kotiček z napihljivimi otroškimi igrali, simulatorjem letenja in bungee jumpingom, v parku Pietro Coppo pa bosta najmlajše od 19. ure dalje zabavala Duo Pingo in čarodej Sam Sebastjan. Obiskovalci bodo lahko svojo srečo preizkusili na srečelovu.

Poletni Pomol okusov

Tokratni Pomol okusov bo izveden izven rednega niza street food dogodkov, ki jih na izolskem turističnem združenju navadno organizirajo v času pozne pomladi in zgodnje jeseni, prav z namenom razširiti turistično sezono. Pomol okusov se bo v sklopu izolskih kulinaričnih akcij nadaljeval še prvo soboto septembra, oktobra in novembra.

Dogodek na destinaciji, ki se ponaša z zlatim trajnostnim znakom Slovenia Green, bo potekal po zelenih smernicah, z biorazgradljivo embalažo in ločevanjem odpadkov. Organizatorji vzpodbujajo obiskovalce, naj tudi sami na ta način dosledno skrbijo za okolje.