IZOLSKI POSLANEC NA FINANČNO MINISTRSTVO? Božič med kandidati za državnega sekretarja

Izola

Poslanec SMC Tilen Božič je v izjavi v DZ potrdil, da je med kandidati za državnega sekretarja na ministrstvu za finance oz. je imel razgovor s kandidatko za ministrico Matejo Vraničar Erman. Slednjo bo DZ predvidoma imenoval v sredo, izbira državnega sekretarja pa je njena odločitev, pravi Božič. Obenem priznava, da je ta funkcija velik izziv.

Božič je sicer med tistimi poslanci, od katerih minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, ki se zagovarja na interpelaciji, danes težko pričakuje podporo. Božič je že pred časom napovedal, da bo glasoval po svoji vesti in da ga bo minister težko prepričal. Danes je v izjavi novinarjem ob robu seje povedal, da pomisleki glede ministra ostajajo.

Vendar pa je obenem zavrnil špekulacije, ki so se pojavile v medijih, da mu v zameno za glas proti interpelaciji ponujajo mesto državnega sekretarja na finančnem ministrstvu. "Torej vi ocenjujete, da bi me lahko potencialno kupili z več dela, a manjšo plačo," je odgovoril na vprašanje o teh namigih. Če bi mu bil položaj sekretarja na takšen način ponujen, bi se po njegovih besedah to "končalo še kako drugače kot z zamrznitvijo". S tem je spomnil na zamrznitev članstva v SMC zaradi dogajanja v Luki Koper.

Funkcija državnega sekretarja na ministrstvu za finance, za katero je kandidat, po njegovih besedah prinaša veliko dela in izzivov. Med izzivi ministrstva je naštel uveljavitev davka na nepremičnine. "Gre prej za dodatno delo kot za prestiž, s čimer bi nekoga pridobil na svojo stran," je še prepričan Božič.

Spletni portal Siol.net je medtem danes poročal, da se na ministrstvo za finance vrača tudi nekdanji državni sekretar Metod Dragonja, ki je poleti odstopil skupaj z nekdanjim ministrom Dušanom Mramorjem, potem ko se je med drugim znašel pod velikim pritiskom zaradi dogajanja v Luki Koper.

Deli novico:

@Koper |  21 .09. 2016 ob  13: 14
Kar se tiče Frluge...poglej njegov življenjepis in delovne izkušnje... je že na pravem mestu....
Lili |  21 .09. 2016 ob  13: 07
pa še nekaj.... zdrava pamet pri volitvah.... nove ad hoc stranke - kako lahko voliš za stranko, ki nastane tik pred zdajci? Kdo so ljudje, ki stopijo v tako stranko?
Lili |  21 .09. 2016 ob  13: 05
Sem že tarkat ko je dal to izjavo o glasovanju po svoji vesti, zapisala, da se mi bruha.... No, sedaj vidimo kakšna je ta vest!!!!! Samo kupčkanje za svojo rit... kot vsi.... Bravo, še volite te papuke
Koper |  21 .09. 2016 ob  11: 58
Zdaj manjka samo se funkcija za Frlugo pa bodo tiho in kimali, gospa iz Kopra je ze dobila stolzek , sramota
Koper |  21 .09. 2016 ob  11: 57
Hitro so te kupli , kaj se nisi zamrznil , funkcija vse prenese .
1.500,000  |  20 .09. 2016 ob  20: 44
Sedaj mi je jasno! Več kot govorimo o korupciji več je je.
Eeee, moj Đu(b)ro |  20 .09. 2016 ob  19: 51
Spet lažeš in zavajaš.

Državni sekretar je lahko uvrščen največ v 61. plačni razred.
Poslanec se pa uvršča največ v 62. plačni razred.

Njegova plača bo kvečjemu nižja za več dela ...
jurij |  20 .09. 2016 ob  17: 20
se je že prodal za dobro plačano mesto.