IZOLSKI OŠTIRJI Z DOMAČO SPECIALITETO NA JEDILNIH LISTIH: Za razvoj Izole, kot turistične destinacije

Izola

S praznikom bakalaja se danes v Izoli začenjajo Dnevi bakalaja, ki bodo trajali do 29. septembra. V tem času izolski gostinci vabijo obiskovalce na posebne menije z bakalajem, pripravljenim iz domačih sestavin. Turistično združenje Izola z omenjeno prireditvijo nadaljuje z razvojem Izole kot kulinarične destinacije.

Dneve bakalaja, v katerih se združujeta ščepec tradicije in kanček sodobnosti, bo Turistično združenje Izola v sodelovanju s Centrom za kulturo, šport in prireditve Izola odprlo z dogodkom Praznik bakalaja, kjer bodo obiskovalci danes poleg bakalaja lahko okušali tudi ostale istrske dobrote, sicer pa se bo vse bolj ali manj vrtelo okoli bakalaja.

Obiskovalci bodo na Manziolijevem trgu na stojnicah lahko preizkusili bakala na sto in en način, za kar bodo poskrbeli proizvajalci bakalaja, sodelujoči gostinci in lokalni pridelovalci. Potekala bodo predavanja o zgodovini bakalaja in o raznovrstnih možnostih priprave. Za zabavo pa bo poskrbel glasbeni nastop Elda Trio.

Okušanje menijev z bakalajem bo potekalo vse do 29. septembra. V tem času bodo lokalni gostinci pripravili posebne inovativne menije z bakalajem, pripravljenim iz domačih sestavin. Kot pojasnjujejo, je vse, kar je potrebno za dober bakala na belo, takšen, kot so ga pripravljale none, suha polenovka, jušna osnova, oljčno olje, česen, voda in sol.

Tudi v letošnjem letu na Turističnem združenju Izola nadaljujejo z razvojem Izole kot kulinarične destinacije. V ta namen pripravljajo več različnih promocijskih akcij in kulinaričnih dogodkov ter nadaljujejo tudi s programom Kilometer nič, ki vključuje sezonsko domačo tržnico Ruba sz moje njive. Letos načrtujejo še več kulinaričnih dogodkov, saj so bile v preteklem obdobju prepoznani kot dober dodaten vzvod obiska destinacije.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija