IZOLSKI IN KOPRSKI SABLJAČI NA MEDNARODNEM TURNIRJU V POREČU: Domov prinesli tri medalje (FOTO)

Izola

V soboto, 17., in nedeljo, 18. februarja, je v Poreču v organizaciji Mačevalački klub Spada (MK) Špada in Mačevalačkog zaveza Hrvatske potekal mednarodni turnir v sabljanju 'Valamar kup 2024'. Turnir, na katerem so sodelovali sabljači s Hrvaške, Slovaške, iz Italije in Slovenije, je organiziral in vodil trener MK Špada in znani ukrajinski sabljač Denys Potapenkoi. Slovenijo so večinoma zastopali člani Sabljaškega kluba (SK) Izola in Sabljaškega društva (SD) Koper pod trenerskim vodstvom Antonija Hajdina.

Za primorske sabljače je bil prvi dan dokaj težak, saj ni prinesel večjih rezultatov. V kategoriji U9 je izstopal najmlajši tekmovalec, sedemletni Marin Arnuš (SK Izola). Je bila pa nedelja primorskim sabljačem veliko bolj naklonjena, saj je v kategoriji U11 Ian Nurtdinov (SK Izola) osvojil bron, Semih Saliji pa peto mesto. V konkurenci mlajših kadetov (U15) sta izstopala Alexander Hajdin in Fabian Knežević (oba SK Izola), ki sta v svojih skupinah kvalifikacije opravila neporažena in v eliminacije startala s prvim in drugim mestom. Na koncu je Knežević pristal na petem mestu, Hajdin pa se je prebil v finale, kjer je zmagal s 15:5.

Vrhunec turnirja je bilo mešano ekipno tekmovanje, za kar je morala vsaka ekipa zagotoviti po enega tekmovalca iz kategorij U17, U15 in U13. Na tem tekmovanju je sodelovalo šest hrvaških ter po ena italijanska in ena slovenska ekipa, ki so jo sestavljali Loti Krajlah (SK Izola), Alexander Hajdin (SK Izola) in Nikita Averyanov (SD Koper). Slovensko ekipo so poimenovali Slovenistan, sta je bil v njej poleg dveh Slovencev še Kazahstanec. V finalu so se pomerili z ekipo MK Špada. Kljub začetnem uspehu primorskih sabljačev in prednosti 25:15 je bil v nadaljevanju Averyanov napadan s strani Porečana Davida Mahneja, a je na koncu z rezultatom 30:29 le zmagala slovenska ekipa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija