IZOLSKE TEŽAVE S KROŽIŠČI: V Jagodju plača država, na Industrijski kup zapletov

Izola

Urejanje krožišča na Industrijski cesti v Izoli stojijo že tri mesece. Krožišče, ki bi moralo biti po obljubah župana Igorja Kolenca končano že v septembru, zaradi tegaše vedno ni pretočno kot bi moralo biti. Inšpekcija je dela ustavila, ker niso bila v skladu z gradbenim dovoljenjem. Se pa danes končno začenja sanacija krožišča v Jagodju, za katerega bo večino denarja prispevala država, nekaj tisočakov pa bo morala odšteti tudi izolska občina. 

Kolencu se vrti od skrbi s krožišči.

Izolskemu županu zadnje mesece številne sive lase povzroča nenadejana ustavitev del na Industrijski cesti, kjer si občina namesto križišča želi urediti krožišče, ki bi po njihovem mnenju omogočilo hitrejši pretok prometa od jedra mesta do navezave na hitro cesto. Po poročanju Radia Slovenija je dela na krožišču ustavila gradbena inšpekcija, saj niso potekala v skladu z gradbenim dovoljenjem. Občina ima sedaj še nekaj dni časa, da pripravi odgovore na pripombe, ki so jih dale stranke v postopku.

Kolenc je sicer prepričan, da za krožišče sploh ne potrebuje gradbenega dovoljenja in je krožišče sploh prvo v državi, ki potrebuje tovrstno dovoljenje. Na Upravni enoti pojasnjujejo, da bi se težave z gradnjo krožišča najhitreje rešile na način, da bi se občina usedla za skupno mizo s podjetniki, ki so stranke v postopku in nasprotujejo gradnji krožišča.

Ali bo občina vendarle dobila gradbeno dovoljenje za izgradnjo križišča na Industrijski cesti, bo znano v naslednjih tednih. V kolikor bo do izdaje dovoljenja prišlo, bo krožišče urejeno relativno hitro, delavci naj bi za dokončanje del potrebovali le dobrih 14 dni. Do takrat bodo morali vozniki, ki želijo kar najhitreje priti v jedro mesta, uporabljati izvoz Šared/Jagodje, ki sicer ravno tako pripelje na Industrijsko cesto, le nekaj deset metrov od križišča, na katerem želi občina zgraditi krožišče. 

Foto: Facebook, Občina Izola,

Država bo poskrbela za krožišče v Jagodju

Se pa danes začenja sanacija začasnega krožišča v Jagodju. Za zagotovitev boljše prevoznosti in izboljšanje prometne varnosti bo tam urejeno fiksno krožišče elipsaste oblike, vgrajeni bodo robniki in ločilni otoki, zamenjana bo vertikalna in horizontalna prometna signalizacija, preplaščeno bo tudi poškodovano vozišče.

“Vrednost celotne investicije znaša 30.000 evrov, od tega bo občina sofinancirala izvedbo pločnikov, del prometne signalizacije in del kraka proti Jagodju v vrednosti 5.000 evrov,” pojasnjujejo na izolski občini. Dela je prevzelo Cestno podjetje Koper.

Deli novico:

Izolan(Prebivalec mesta Izole) |  08 .11. 2015 ob  19: 17
Prometni rezim v Izoli je neustrezen, poln zgresenih resitev, pravi odraz nesposobnosti obcinskih sluzb.Kot piko na i
Pa bo genialni zupan zaprl se obalno cesto Izola -Koper (tam bo brez denarja zgradil turisticno infrastrukturo).
DARS bo prisilil, da nam dovoli bresplacno voznjo skozi predor,ce pa ne se bomo v Koper vozili cez hrib(ce bo to dovolila koperska obcina). Tako bo verjetno lzolanom, neizolan zapustil "en zlahten spomin"!
izolan |  05 .11. 2015 ob  08: 53
pri kupčkanju zemljišč se občina malo uštela in sedajj se sklicuje na gradbeno dovoljenje.Zanimivo bi bil slišat Kolenca kaj je ponudu v zameno za krožišče in zakaj je bila ustavljena črna gradnja krožišča.
Vedno preaenečen |  04 .11. 2015 ob  06: 43
Do tega je prišlo vsekakor samo zaradi tega, ker je tunel bil preveč bliskovito zgrajen. In je občinarje ujel s spuščenimi gatami! A nič ne de - plačo fiškali še vedno dobijo neokrnjeno in pravočasno.
momo kapor |  30 .10. 2015 ob  12: 00
Ker plača država (davkoplačevalci), se že dva dni vozim mimo in NIČ! Tam stoji bager, delavci nekaj merijo, se pogovarjajo med seboj in to je to...aja, tudi semafor dela...:D
izola |  30 .10. 2015 ob  08: 25
Me prav veseli, da komentatorji, kateri niso iz Izole, tako skrbijo za nas....BRIGAJTE SE ZASE TAMBUROTI!!!
zzz |  29 .10. 2015 ob  16: 37
Kolenc še malo pa boš samo še zgodovina
Čudenje je vedno znamenje nevednosti! |  29 .10. 2015 ob  09: 38
Zakaj je tako nastalo kar naenkrat v najbolj industriojskem kraju nekoč na Obali. Svobodna volja ne pomeni, da delaš, počenjaš kar hočeš, Ampak, da SE SPREJME ODGOVORNOST ZA MOREBITNE POSLEDICE! Mesto z nasmehom je postalo mesto duhov, v katerem zatirajo zombiji delavce in ribiče, da bolj ne znajo. E la CIA ci spia sotto gli occhi della polizia. Vsi upajo sedaj na turizem, a je masovna shizofrenija upičila vse ateiste na Obali.Ev haj
volilec |  29 .10. 2015 ob  09: 28
pred volitvami bo vse narejeno s podjetji, ki bodo delala zastonj!
Izolčani bojte tiho |  29 .10. 2015 ob  08: 57
Ja pri nas v Zloveniji je pač tako, da če nekdo živi v nekem kraju, postane avtomatsko domačin.
Kakšna razlika je med tistimi, ki tukaj živijo 50 let ali tistimi, ki tukaj živijo 1 leto ?
Nobene, ker oboji imajo svoje prednike daleč proč.
Izolanov itak ni več oz. jih je zelo malo, ker so to izključno potomci prebivalcev Izole pred prihodom tovarišev.
Kolenka |  29 .10. 2015 ob  08: 25
Tudi jaz sem mnenja, da tale vrli župan in njegovi uslužbenci niso niti malo primerni za Občino Izola, ker prvo sploh iz Izole niso in jim je čisto vseeno kaj se tukai dela, gradi........ važno, da prejemajo plačo. V Izolski občini bi morali biti zaposleni Izolani in tudi župan mora živeti v Izoli z Izolo. Kolenc je Izoli naredil več škode kot koristi.
Istrijan |  29 .10. 2015 ob  07: 52
Izolani, ma kaj se greste Izolane, saj to nikoli ne boste.
Važno, da serete klanfe pa sploh ni pomembno, kaj se dogaja in kje so razlogi za zastoje...
zvizgac |  29 .10. 2015 ob  01: 35
komunala bo to opravila
sigurno imajo visek asfalta
ki ga polnijo po skrbnem planu v luknje plocnikov
zanimiv bo letni poracun
1