IZOLSKA OBČINA V LANSKEM LETU PRIHRANILA: Na včerajšnji seji so določili tudi upravljalca naselbine Kaštelir

Izola

Prihodki izolske občine v letu 2020 so namesto načrtovanih 25,9 milijona evrov znašali 20,4 milijona evrov, izhaja iz zaključnega računa proračuna, ki so ga občinski svetniki sprejeli na včerajšnji seji. Ob tem so bili nižji od načrtov tudi odhodki, tako da je proračun zabeležil presežek.

Če bi morali odhodki po sprejetem proračunu znašati 26,8 milijona evrov, s čimer bi občinski proračun izkazal okoli 900.000 evrov primanjkljaja, pa so dejanski odhodki znašali 20,2 milijona evrov. S tem je bil dejansko izkazan presežek prihodkov nad odhodki v višini okoli 210.000 evrov, je navedel vodja službe za računovodstvo in finance Peter Zovko. Takšen izid je pripisal predvsem dejstvu, da namenska sredstva niso bila v celoti porabljena.

Svetniki so ob tem včeraj v prvi obravnavi potrdili odlok o krovnem komunalnem prispevku. Kot je navedel predstavnik družbe Zavita Matevž Premelč, odlok določa nove podlage in merila za določitev komunalnega prispevka, pri čemer gre za uskladitev občinskega odloka s spremenjeno državno zakonodajo.

Občinski svetniki so poleg tega na včerajšnji seji za upravljavca naselbine Kaštelir pri Kortah določili Pokrajinski muzej Koper, ki je na območju arheološkega najdišča doslej že izvedel več raziskovalnih in ureditvenih dejavnosti. Predvideno je sicer, da bodo v strokovnem odboru upravljavskega organa tudi predstavniki lokalne skupnosti in lastnikov zemljišč. Domačini si na območju arheološkega najdišča želijo tudi ureditve izobraževalne in turistične točke.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija