IZOLSKA OBČINA POD DROBNOGLEDOM KPK IN TUDI POLICIJE? Na PU Koper potrdili prijavo o domnevni nepravilnosti ene od javnih ustanov

Izola

Potem ko je v javnosti izbruhnila afera ministrice za kmetijstvo Aleksandre Pivec glede njenega bivanja na Krasu, so mediji razkrili še en ministričin domnevno sporen obisk. V juniju je Pivčeva namreč obiskala tudi Izolo, nastanitev v hotelu pa ji je plačala izolska občina. Oba primera sedaj preučuje Komisija za preprečevanje korupcije (KPK), domnevno nepravilnost izolske občine pa naj bi nekdo prijavil tudi na Policijsko upravo (PU) Koper.

Pivčeva med obiskom na Krasu.

KPK zadevo s Krasa, ko naj bi ministrici in njeni družini prenočitev najprej plačalo podjetje Vinakras, nato pa ji izstavilo račun in zahtevalo povračilo, preučuje v predhodnem preizkusu, v okviru katerega preveri, ali obstaja sum kršitev iz pristojnosti komisije, in se na podlagi tega odloči o nadaljnjem postopku.

KPK bo v okviru tega postopka preverila tudi junijski obisk ministrice v Izoli. Občina Izola je namreč kmetijski ministrici ob službenem obisku, ki naj bi se raztegnil še v zasebnega, plačala več nočitev v tamkajšnjem hotelu. Ob tem pa so poročali, da naj bi s prvotno izdanega hotelskega računa izhajalo, da sta tam bivala tudi sinova Pivčeve, kar je ona zanikala. Hotel pa je občini 29. julija izdal popravljen račun, iz katerega imena gostov gostov niso razvidna.

Na PU Koper so za Televizijo Slovenija potrdili, da so prejeli prijavo o domnevni nepravilnosti ene od javnih ustanov. Po informacijah televizije naj bi šlo za občino Izola. Na policiji so jim pojasnili, da je zadeva še v fazi preverjanja, ali sploh obstaja sum kaznivega dejanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  06 .08. 2020 ob  11: 53
Medtem, ko se ubadamo z drobižem, Janša modro molči in krade na veliko!
PikO |  06 .08. 2020 ob  11: 36
Ma kaj je šel kdo pogledati na Ajpes poslovne izkaze, bilance za BM 21 d.o.o. jQuery1123033964224066562787_1596706459222!? Teh, o katerih so včeraj poročali, oljčnik.
PikO |  06 .08. 2020 ob  10: 20
Pa saj je vsem jasno da gre v zadnjih primerih za slamnata podjetja oziroma del družbeništva v teh podjetjih je "slamnat", da se skozi njihovo poslovanje pripelje denar nazaj, povedano drugače - opere. Kdaj so podjetja nastala? Poslovni naslovi? Naslovi družbenikov? Jih je kdo kdaj videl? Zakaj ne dajo kake izjave?

Ma, ale, šu, vse vsem jasno.