IZOLSKA OBČINA IMA DOVOLJ ŠPEKULACIJ: Sklican je javni posvet na temo OPN

Izola

Zaradi številnih "neupravičenih špekulacij in napovedi razpisa referenduma proti občinskemu prostorskemu načrtu", so se na izolski občini odločili sklicati javni posvet. V četrtek, 22. julija, bodo strokovne službe in predstavniki mnogih javnih inštitucij znova predstavili argumente za uveljavitev OPN. 

Kot smo poročali, so na občini prejeli pobudo civilne iniciative za razpis referenduma o občinskem prostorskem načrtu (OPN). Civilno iniciativo med drugim zanima, s čim je usklajen izolski OPN, saj menijo, da je 265 pripomb na javno razgrnitev osnutka OPN jasen znak, da je javnost do dokumenta kritična. Prepričani so, da večina pripomb ni bila upoštevana in da je prevladal interes kapitala.

"Zaradi številnih neupravičenih špekulacij in napovedi razpisa referenduma proti občinskemu prostorskemu načrtu, smo se odločili sklicati javni posvet," so danes napovedali na izolski občini. Na njem bodo strokovne službe in predstavniki mnogih javnih inštitucij znova predstavili argumente za uveljavitev OPN.

Dogodek, ki ga organizira občinska uprava, bo zajemal vse bistvene vsebinske elemente nedavno sprejetega krovnega prostorskega dokumenta Občine Izola, v razpravi pa bodo sodelovali tudi številni pomembni deležniki, med njimi Dušan Deisinger, dr. med., strokovni direktor Splošne bolnišnice Izola, Maja Praček, pomočnica direktorja Zdravstvenega doma Izola, prof. dr. Marjeta Zorc, direktorica Kardiološke ordinacije Medicor, Zdenko Deželak, poveljnik Civilne zaščite občine Izola, Nina Golob, direktorica Hotela Delfin, Borut Fakin, direktor Vinakopra, s sodelavci, Egon Lovrečič, predsednik Gasilske zveze Izola, in predstavnica Policijske postaje Izola.

Javna predstavitev OPN bo v četrtek, 22. julija, ob 18. uri v dvorani Art Kina Odeon v Izoli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ben |  22 .07. 2021 ob  06: 52
Lahko ti skušam pojasniti, kdo so pomembni deležniki pro OPN, Anton! To so vsi tisti, ki imajo lasten, prijateljski ali poslovni interes za nakup ali nadaljnjo prodajo parcel.
anton |  20 .07. 2021 ob  14: 45
14
... prosil bi, če mi lahko kdo pojasni zakaj so zgoraj omenjene osebe pomembni deležniki pri OPN ... pričakoval bi predsednike drustev, sobodajalce, podjetnike, vse, ki se na kakršn koli način ukvarjajo s turizmom, izolske arhitekte in še bi lahko našteval, predvsem pa bi želel, da so ti pomembni deležniki IZOLANI ...
Stric iz ozadja |  20 .07. 2021 ob  14: 13
Ha,ha,ha,ha,.... poznamo še iz časa stare bivše države. Dejansko gre za postopek discipliniranja, ugotavljanja oporečnikov za kasnejšo diskreditacijo in mogoče celo likvidacijo v prenesenem pomenu besede (drugačnega onemogočanje v postopkih ipd).