IZOLSKA BOLNIŠNICA V ISKANJU DIREKTORJA: Na razpis prispeli dve prijavi

Izola

Na razpis za direktorja Splošne bolnišnice Izola sta v roku prispeli dve prijavi. Seja sveta zavoda, na kateri bodo obravnavali prispele prijave in odločali o izbiri novega direktorja, pa bo predvidoma v juniju, so danes pojasnili v izolski bolnišnici.

K odločitvi sveta bolnišnice o imenovanju direktorja zavoda je sicer treba pridobiti še soglasje vlade, so še navedli v bolnišnici. Svet bolnišnice je razpis za mesto direktorja za naslednje štiriletno obdobje objavil 19. aprila.

Za mesto direktorja je lahko imenovan kandidat z univerzitetno izobrazbo pravne, ekonomske ali medicinske smeri, z najmanj petimi leti delovnih izkušenj z ustreznimi organizacijskimi in upravljavskimi znanji, poleg slovenskega in italijanskega jezika pa je zahtevano tudi znanje enega izmed svetovnih jezikov. Kot obvezno prilogo so morali kandidati priložiti tudi program dela.

Aktualnemu direktorju Radivoju Nardinu, ki se javno ni izjasnil glede morebitne ponovne kandidature, se štiriletni mandat izteče 19. avgusta. Dosedanji direktor se sicer lahko pohvali s tem, da je v zadnjih letih korenito obrnil poslovanje bolnišnice na bolje. V zadnjih štirih letih je poslovanje stalno pozitivno oz. bolnišnica izkazuje presežek prihodkov nad odhodki. Tudi realizacija programa se je v teh letih močno povečala, lani so na primer imeli skoraj 53 milijonov evrov prihodkov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
galeb |  23 .05. 2019 ob  15: 52
Škoda, če Nardin ne bi še enkrat kandidiral, saj je težko dobiti sposobne direktorje. Pred njim jih je v Obalni bolnici Izola poskušalo kar nekaj, pa čisto nič od njih.
Impi |  23 .05. 2019 ob  09: 26
Nardin me je pozitivno presenetil. Ob imenovanju se bil sicer močno v dvomih.