IZOLSKA BOLNIŠNICA PRIZORIŠČE SNEMANJA: Poteka rekonstrukcija predlanskega streljanja (FOTO)

Izola

Mimoidoče je danes prestrašila kopica policistov pred izolsko bolnišnico. V polni bojni opremi in s policijskimi vozili so dali slutiti, da se dogaja nekaj slabega. A kot se je izkazalo, je šlo za lažni preplah …

Kot smo izvedeli, je Splošna bolnišnica Izola danes prizorišče snemanja. Planet Tv snema dokumentarec o streljanju, ki je bolnišnico pretreslo avgusta 2016. Policisti niso pravi policisti, ampak igralci, policijsko vozilo pa je izposojeno.

Planet Tv se je v sodelovanju z ministrstvom za notranje zadeve lotil snemanja serije dokumentarnih oddaj z naslovom Kartoteka. Kot pravi urednik informativnega programa Blaž Jarc: "V Sloveniji imamo presenetljivo veliko število krutih umorov, neverjetnih zgodb, ki jih bomo v Kartoteki predstavili v povsem drugačni luči, z rekonstrukcijami dejanskih dogodkov, nikoli prej objavljenimi pogovori z morilci in še več."

"V eni izmed desetih dokumentarno-igranih oddaj o največjih zločinih, ki so zaznamovali Slovenijo, bo podrobneje predstavljena tudi tragedija, ki se je predlani zgodila v izolski bolnišnici," je dodala Valentina Plaskan iz kreativne ekipe oddaje.

Spomnimo, da se je na strelski pohod v izolski bolnišnici zgodil avgusta 2016. Pod streli 70-letnega Darka Gregoriča iz Svetega Antona sta življenje izgubila urolog Luis Guillermo Martinez Bustamante in policist Ivo Žnidaršič.

Oddaja Kartoteka bo na sporedu ob petkih ob 21. uri, prvič že v petek, 23. marca.

In ravno danes pred izolsko bolnišnico in v njej poteka snemanje rekonstrukcije tragičnega dogodka. "Danes smo snemali precej velike scene, saj skušamo čim bolj realno prikazati potek dogodkov. Pri snemanju nam je pomagala tudi policija, ki nam je posodila opremo in službeno vozilo. Za rekonstrukcijo smo uporabili šest igralcev in še šest statistov," nam je razkrila Plaskanova.

Kar je mimoidoče preplašilo, so bili policisti in policijski avto na vidnem mestu ob vhodu na parkirišče bolnišnice. A je bil preplah, ki se je razplamtel predvsem v facebook skupini Promet za Obalo, nepotreben.

Deli novico:

ACAB |  18 .03. 2018 ob  16: 14
žal mi je doktora a za te parazite državne mi ni nič žal ker vodijo kriminal proti nam navadnim državljanom in tega bo vedno več in prav je tako ker glavni kriminalci v državi so naši policisti kjer zlorabljajo položaje uradne osebe
@ primitivizem v SB Izola |  18 .03. 2018 ob  15: 29
-2
Tudi, če si bil takrat prisoten, bi se lahko kulturno izražal, brez PSOVK! Kapiraš kaj pomeni kultura in primitivizem?
E |  18 .03. 2018 ob  15: 28
tega morilca pa ne bodo mogli več intrervijujat...
Lakotnik |  18 .03. 2018 ob  15: 26
Nagnat to bagro ven iz bolnice! Nardin kaj pocnes to? Zakaj dovolis te scene v bolnici?
Izolan |  18 .03. 2018 ob  15: 22
Ti filmi in novinarji so krivi za 70 odstotkov za vse umore na svetu!
ma |  18 .03. 2018 ob  12: 39
rekonstrukcija dogodkov ne pomaga, ko država sama spodbuja v nove primere le teh
kakšna |  18 .03. 2018 ob  12: 38
beda snemanje nečesa kar se ne bi smelo zgoditi.
Vladoiu |  18 .03. 2018 ob  09: 44
Nemci, Avstrijci, Italijani, Švedi, Japonci,itd itd, delajo in snemajo rekonstrukcije umorov in drugih zločinov. Tako da ne vem, kaj se bunite. Ljudje to enostavno GLEDAJO! Bolj kot je krvavo, bolj je zanimivo...
ZDRAVSTVO |  18 .03. 2018 ob  09: 00
glede na odnos do pacientov in stanje v zdravstvu je čudno da ni več obračunavanja z zdravniki in ostalim osebjem.
@@ primitivizem v SB Izola  |  18 .03. 2018 ob  06: 23
napačno si dojel kar sem napisal...tistega dne sm bil tam v službi in me je ta dogodek krepko pretresel in ne rabim nekih kurčevih movinarjev in akterjev da to snemajo in da mi obujajo spomine na to tragedijo!!! z martinezom sva bla dobra kolega in tega snemanja si ne zasluži javnost se posebej ne njegova družina...tako in tako dovolj trpijo!!! glede izmečka pa mislim da si ti tle en izmecek saj kot kažeš nimas socutja do vseh ki smo tam bili se posebej pa ne do druzin pokojnih
@Someone |  18 .03. 2018 ob  05: 32
Varnostne kamere so vse videle, ne rabimo še tvoje samopromocije pri tem dogodku.
Neprimerno |  17 .03. 2018 ob  23: 45
Skrajno neprimerno, neokusno, nehigienicno.Mar postajamo kot Amerika, ki povelicuje ubijanje? Dogodek je bil tragicen, dovoliti, da to podozivljajo vsi udelezni je skrajno podlo.
1