IZOLANKE PO VELIKEM FINALU NA 2. MESTU: Zmagovalke pokala Slovenije so Krimovke (FOTO)

Izola

Rokometašice Krima Mercatorja so letošnje zmagovalke zaključnega turnirja za pokal Slovenije v Ajdovščini. Ljubljanska zasedba je v finalu premagala Trgo ABC Izolo s 30:18 (17:11) in osvojila svojo 28. pokalno lovoriko. Krim je brez pokalnega naslova ostal le v letih 1992 in 1998, ko je zmagala ljubljanska Olimpija.

Izolske rokometašice osvojile 2. mesto. 

Ljubljančanke so v Vipavski dolini upravičile vlogo papirnatih favoritinj. Levji delež do novega pokalnega zmagoslavja so opravile na sobotnem polfinalnem obračunu, ko so z učinkovito predstavo v zadnjih 15 minutah ukanile v zadnjih sezonah najbolj enakovredne domače tekmice iz Ajdovščine, na včerajšnji finalni tekmi pa jim srčne tekmice iz Izole niso povzročile večjih težav.

Črnogorski strokovnjak na klopi ljubljanske ekipe Dragan Adžić je spočil nekatere nosilke igre in priložnost za dokazovanje ponudil svojim manj obremenjenim varovankam v sezoni. Te so rutinsko opravile svoje delo v dvorani Police in brez stresnih trenutkov strle odpor tekmic z Obale.

V ljubljanski ekipi je bila na finalnem dvoboju najbolj učinkovita Betchaidelle Ngombele. Zunanja igralka iz Konga je dosegla ducat golov, v izolski zasedbi pa se je izkazala Laura Cerovak z 11 zadetki.

Na tekmi za tretje mesto so rokometašice Mlinotesta premagale Zvezdo iz Logatca s 40:16 (22:6). Ajdovke so bile za razred boljše od Logatčank, po polovici tekme je njihova prednost znašala 16 golov, na koncu pa +24.

Pri Mlinotestu sta bili najbolj učinkoviti Nuša Fegic z osmimi in Urša Zelnik s sedmimi goli, pri Zvezdi pa Lea Berzelak s tremi zadetki.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija