IZOLANI OSTAJAJO PRI DNU LESTVICE: Velenjčani so jim zadali še sedmi poraz

Izola

Rokometaši velenjskega Gorenja so v 12. krogu lige NLB premagali Butan plin Izolo z 32:23 (16:10).

Velenjčani so na svoji deseti tekmi sezone prišli do devete zmage in se vsaj do nedelje točkovno izenačili z vodilnimi in stoodstotnimi Celjani. Velenjčani so dobršen del posla tokrat opravili že v prvem polčasu proti Izoli, ki je doživela sedmi poraz in ostaja pri dnu lestvice.

Gorenje je vodilo od začetka do konca tekme. Že po enajstih minutah so vodili s 7:1, pozneje ušli tudi za devet zadetkov, na glavni odmor pa so nesli šest golov prednosti. V drugem polčasu so se Primorcu sprva še približali na pet golov, toda Gorenje ni imelo prav nobenih težav z ohranjanjem zanesljive prednosti, ki se je znova povzpela tudi na osem zadetkov, največ pa je znašala deset golov.

Pri domačih je bil s sedmimi goli najboljši strelec Tilen Sokolič, pri gostih pa z devetimi Marko Nikolić.

Velenjčani bodo v 13. krogu čez štiri dni gostovali v Mariboru, Izolani pa bodo čez en teden gostili Koper.


* Rdeča dvorana, brez gledalcev, sodnika: Kržan in Romih.
* Gorenje: Haseljić 5 (1), Tajnik 5 (4), Pajt 5 (1), Panjtar, Starc, Miklavčič, Drobež, Komar 1, Lončar 2, Sokolič 7, Grmšek 3, Taletović, Predović 2, M. Kavčič 1, A. Kavčič 1, Ravnikar.
* Butan plin Izola: Alessio, Jurič 2, Kocjančič, Korošec, Smej, Postogna, Poberaj 3, König, Miklavec 5 (2), Nikolić 9 (3), Pernovšek, Demšar, Orbanić 3, Stopar 1, Mijatovič.
* Sedemmetrovke: Gorenje 6 (6), Butan plin Izola 6 (5).
* Izključitve: Gorenje 8, Butan plin Izola 6 minut.
* Rdeči karton: Ravnikar (53.).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija