IZOLANI OSTAJAJO NA ZADNJEM MESTU: Z novim porazom vse bližje nazadovanju v 1. B ligo

Izola

Rokometaši mariborskega Branika so na včerajšnji zaostali tekmi 14. kroga premagali Butan Plin Izolo z 29:25 (12:11).

Mariborčani so dosegli deseto zmago v državnem prvenstvu in po točkah ujeli osmouvrščene Škofjeločane, rokometaši iz Izole pa po 18. porazu v tej sezoni ostajajo na zadnjem mestu v 14-članski ligi in so vse bližje nazadovanju v 1. B slovensko rokometno ligo.

V prvi polovici je bila tekma povsem odprta, v drugi pa so izbranci domačega trenerja Siniše Markote uveljavili svojo premoč in postopoma lomili odpor Primorcev. Po njihovem vodstvu s 26:19 je bilo jasno, da bosta točki ostali v štajerski prestolnici.

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Tadej Sok in Jure Hedl, ki sta dosegla po pet golov, v gostujoči pa Marko Nikolić z osmimi in Jan Gorela s petimi zadetki.

Mariborska ekipa bo v zadnjem krogu gostovala v Velenju, izolska pa v Kopru. Obe tekmi bosta v soboto, 29. maja.


* Dvorana Tabor, sodnika: Gorenc in Košir.
* Maribor Branik: Milačić, Lorger, Pungartnik, Zupanič, Planinšek 4, Veselinović 2, Sok 5 (2), Hočevar 1, Miličević 3 (2), Blagotinšek, Rakita 4, Budja 2, Hedl 5, Golik, Žabić 1, Lasica 2.
* Butan plin Izola: Kocjančič, Postogna, Jurič, Brumen 4 (1), Smej, Gorela 5, Poberaj 2, Nikolić 8 (1), Pernovšek 1, Demšar, Božič, Mijatović, Peharc 3 (1), Bekrić 2 (1).
* Sedemmetrovke: Maribor Branik 6 (4), Butan Plin Izola 7 (4).
* Izključitve: Maribor Branik 4, Butan Plin Izola 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija