IZOLANI IZGUBILI PROTI VELENJČANOM: Črno-rumeni ponovno skočili na prvo mesto

Izola

Rokometaši velenjskega Gorenja so na sobotni tekmi 25. kroga v gosteh premagali Butan Plin Izolo s 33:22 (19:11).

Velenjčani so z odliko opravili svojo nalogo na Obali. Po pričakovani zmagi so se znova zavihteli na prvo mesto v ligi NLB in se po številu točk izenačili z doslej vodilnimi Trebanjci, ki so v petek slavili v Škofji Loki. A izbranci Zorana Jovičića so v prednosti pred Dolenjci zaradi boljšega razmerja na medsebojnih tekmah, ob tem pa imajo v primerjavi z njimi tudi tekmo manj.

Rokometaši iz Šaleške doline so temelje za novo zmago postavili že v prvi polovici tekme. Takoj so zaigrali resno in odgovorno ter si že v 23. minuti priigrali sedem golov prednosti (14:7), na veliki odmor pa odšli z vodstvom 19:11. V drugem polčasu je Jovičić priložnost za dokazovanje ponudil vsem svojim izbrancem, najbolj obremenjene pa nekoliko spočil pred zadnjima dvema in odločilnima tekmama v tej sezoni, ko lahko osvojijo četrti naslov državnih prvakov in prvi po letu 2013.

Ekipa iz Izole bo v sredo, 26. maja, v Mariboru igrala zaostalo tekmo 14. kroga, velenjsko pa ta dan v Novem mestu čaka zaostala tekma 22. kroga. Izola bo v zadnjem krogu gostovala v Kopru, velenjska pa bo gostila Maribor Branik. Obe tekmi bosta v soboto, 29. maja.


* Športna dvorana, sodnika: Matjaž in Marko Pirc.
* Butan plin Izola: Kocjančič, Postogna 1, Jurič 3, Smej 1, Gorela 2, Poberaj 2, Miklavec 1, Nikolić 2 (2), Demšar 4, Orbanič 1, Peharc 1, Pernovšek 3, Galina 1.
* Gorenje Velenje: Panjtar, Taletović, Pajt 9, Grmšek 5, Slatinek Jovičić 4, Tajnik 3, Verdinek 3, M. Kavčič 3, Haseljić 2, Sokolič 2, Komar 1, Velić 1, Starc, Miklavčič, Drobež, Ravnikar.
* Sedemmetrovke: Butan Plin Izola 2 (2), Gorenje Velenje 8 (7).
* Izključitve: Butan Plin Izola 6, Gorenje Velenje 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija