IZOLAN RAJKO HRVAT DO TRETJEGA MESTA: "Izredno sem vesel teh stopničk, ki so pokazale, da sem najboljšim zelo blizu"

Izola

Slovenski veslač Rajko Hrvat je na tekmi svetovnega pokala v italijanski Sabaudii osvojil bronasto odličje v konkurenci lahkih skifistov.

V ospredju sta se za zlato udarila Italijana Niels Torre in Martino Goretti, ki je vodil po polovici nastopa. V tretjem delu je še držal kontakt, v končnici pa ni uspel odgovoriti na napad sotekmovalca iz reprezentance. Hrvat se je večino dirke boril z Norvežanom Askom Jarlom Tjoemom za tretje mesto. Končnica tekme pa je pokazala, da si je Norvežan želel preveč, zato je padel na peto mesto za Madžara Petra Galambosa, Hrvat pa je bil suvereno tretji.

"Vesel sem, da sem končno našel stik z najboljšimi in izpolnil tudi normo za svetovno prvenstvo. Možno je bilo še več, a odločil sem se, da je bolje tista z vrabcem v roki, kot golobom na strehi. Enostavno sem moral izpolniti normo, zato nisem preveč tvegal z napadom. A izredno vesel sem teh stopničk, ki so pokazale, da sem najboljšim zelo blizu," je po tekmi povedal Hrvat.

Svetovno prvenstvo bo oktobra v Šanghaju, že prihodnji konec tedna pa se bo Hrvat predstavil tudi na domači tekmi na Bledu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
jogi |  06 .06. 2021 ob  00: 10
Najjači!